Dina kanelbullar blir extra saftiga, fluffiga och hållbara om du bakar dem med tangzhongmetoden.
Nu har jag nog testat att baka alla bullar som finns med tangzhong. Lussekatter, semlor, kardemummabullar, solbullar. Här kan du läsa mer om vad tangzhong är om du är nyfiken.
Och här kan du läsa mina bästa tips för hur du lyckas med kanelbullar. Och skulle du, mot förmodan, få bullar över, så kan du göra brödpudding av dem.
Cecilia
Har gjort denna typ av deg 3 ggr. Första ggn som lussebullar och de blev MAGISKA! Tänkte att jag aldrig mer skulle baka med annan teknik. Gjorde sen semlor, blev otroligt kladdigt och hoppades det var en engångsföreteelse. Nu gjorde jag dessa och det blev en fullständig katastrof! Står nu med en deghög med fyllning i som bara är att slänga. Vad gör jag för fel? Har följt receptet till punkt o pricka. Vägt allt.
// Cecilia
Emma Brink Rask
Hej! Svårt att säga vad som kan ha gått fel, men det låter som att din deg kanske blivt för varm. Jag tycker att den här metoden är bäst till bullar som inte ska kavlas, då degen är mycket mjukare än ”vanlig” deg (pga mer vätska, vilket är det som gör bullarna saftiga). Den kan då upplevas svårare att kalva tunt. Men det finns aldrig anledning att slänga.
Ett tips när man jobbar med vetedeg är att lägga degen i kylen över natten eller nån timme i frysen om den är för mjuk att hantera. Då stelnar smöret och degen blir mycket enklare att hantera.
Cecilia
Tack för snabbt svar!
Det låter rimligt att den kan ha blivit för varm. Nästa försök får den åka in i kylen en stund 🙂
Efter besvikelsen lagt sig delade jag upp röran och skyfflade upp ”bullar” med en degskrapa på plåten. Supergoda men inte så instagramvänliga 😅
Jenniefer
Men så goda!!!!! Blir garanterat flera av dessa ????
Jenniefer
Men skulle ju ge 5 stjärnor men det blev 2 ???? hur kan jag ändra?
Nistiman
Gjorde dessa och de blev såå goda! Men min man gav tyckte inte riktigt om den och gav kommentaren att de var ”för fluffiga” 🙈 hur kan en bulle vara för fluffig! 😅 Gott blev det i alla fall! Tack igen för ett helt fantastiskt recept!
Sara
Går det att göra dubbel deg?
Emma Brink Rask
Absolut!