En ljuvligt mjuk och krämig dessert som är perfekt att göra med överblivna lite torra kanelbullar eller annat bröd.
Efter kanelbullens dag så hade jag ett gäng bullar över. Såklart kan man frysa bullar, men det ska man helst göra med helt färska bullar och inte såna som legat framme en dag eller två. Men brödpudding kan man göra! Jag har ju såklart hört talas om bread pudding, men tänkt att det är en gammal förlegad dessert som inte är så gott. Men oj så fel jag hade!
Busenkel att tillaga och man gör den med sånt man har hemma i kylen, plus bröd som kanske annars skulle slängas. Hur bra som helst. Ät den ljummen med lättvispad grädde, vaniljsås eller glass. Om du inte har kanelbullar eller annat sötebröd så kan du göra det med vanligt vitt bröd. Men då kanske du vill öka lite på mängden socker i smeten.
Mina fina formar i gjutjärn kommer från Bagaren & Kocken, du hittar dem här.