Brödpudding med kanelbullar

5 oktober, 2020
DETTA INLÄGG INNEHÅLLER SPONSRADE LÄNKAR

En ljuvligt mjuk och krämig dessert som är perfekt att göra med överblivna lite torra kanelbullar eller annat bröd.

Efter kanelbullens dag så hade jag ett gäng bullar över. Såklart kan man frysa bullar, men det ska man helst göra med helt färska bullar och inte såna som legat framme en dag eller två. Men brödpudding kan man göra! Jag har ju såklart hört talas om bread pudding, men tänkt att det är en gammal förlegad dessert som inte är så gott. Men oj så fel jag hade!

Busenkel att tillaga och man gör den med sånt man har hemma i kylen, plus bröd som kanske annars skulle slängas. Hur bra som helst. Ät den ljummen med lättvispad grädde, vaniljsås eller glass. Om du inte har kanelbullar eller annat sötebröd så kan du göra det med vanligt vitt bröd. Men då kanske du vill öka lite på mängden socker i smeten.

Mina fina formar i gjutjärn kommer från Bagaren & Kocken, du hittar dem här.

Brödpudding med kanelbullar

3.8/5(29)
Röster
Portioner: 6-8 portioner

Ingredienser:

Ca 500 g kanelbullar, eller ca 1 bulle per person

4 ägg

1 dl grädde

2 dl mjölk

40 g smör

40 g farinsocker (1/2 dl)

1 tsk malen kardemumma

2 krm salt

(smör att smörja formarna med)

Instruktioner:

1. Sätt ugnen på 170 grader varmluft (185 grader vanlig ugn). Smörj portionsformar eller en större ugnsform med smör.

2. Skär kanelbullarna i bitar om ca 2×2 cm och lägg dem i formen.

3. Vispa ihop ägg, mjölk och grädde i en bunke.

3. Smält smöret med farinsockret, salt och kardemumma. När smör och socker smält, vispa ner det med äggmjölken. Häll sedan allt över kanelbullebitarna i formen.

4. Grädda i 20-25 minuter tills du ser att den puffat upp sig och fått fin färg. (kortare om du har portionsformar och kanske längre om du har en stor form.)

5. Servera ljummen med vispad grädde, glass eller vaniljsås.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg