Päron- och persikamarmelad

19 oktober, 2021

BETALT SAMARBETE MED HENKELL FREIXENET

En söt marmelad av päron, persika och vanilj som är smaksatt med det söta mousserande dessertvinet Freixenet Asti DOCG.

Jag upplever att sötare viner ger mer smak än torra när om man vill lyfta dem i bakverk, därför passar Freixenet Asti DOCG bra som smaksättare då det är ett sött mousserande vin. För att matcha tonerna i detta dessertbubbel så har jag kokat en marmelad med Freixenet Asti, päron, persika och vanilj. Det tar 10 minuter och du får en frisk, färgglad och söt marmelad som passar från allt till scones och toast till kryddiga ostar eller som fyllning i en tårta.

Freixenet Asti DOCG finns som beställningsvara på systembolaget med nr: 51893

Freixenet Asti

Päron- och persikamarmelad

4.8/5(2)
Röster
Portioner: Ca 3 dl sylt

Ingredienser:

125 g päron

125 g persika

150 g syltsocker (drygt 1,5 dl)

1 dl Freixenetsti Asti

Instruktioner:

1. Skala och dela päronen i tärningar. Skär persikorna i tärningar. Lägg i en kastrull tillsammans med vanilj, syltsocker och Asti.

2. Koka upp och låt sjuda i 10 minuter. Mixa marmeladen. Du kan välja att bara mixa hälften om du vill ha kvar lite bitar i marmeladen.

3. Häll upp på rena glasburkar och låt den bli helt kall.

Dela det här inlägget:
2 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera
  • Vad för vanilj ska det vara och vilken mängd?

    • A
      Emma Brink Rask

      Ah, det borde jag förtydliga. Jag tog en tsk vaniljpasta.

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg