Bakade med Tangzhongmetoden och mycket smör och socker blir det här de godaste kardemummabullar du kan tänka dig.
Klart att kardemummabullen ska ha en egen dag! Det ju den godaste bullen!
Jag tycker faktiskt att kardemummabullen är godare än kanelbullen, så självklart ska den ha en egen dag. En riktigt smörig, så att den nästan blivit lite karamelliserad i kanterna av socker, smör och kardemumma. Och kardemumman ska vara nymortlad såklart, men det har vi pratat om förut. Så köp de hela kardemummakärnorna som finns på påse i kryddhyllan och kör i morteln, så blir det godast!
Och ja, det är mycket smör och socker i goda bullar. Men så ska det vara. Ät hellre bara två och låt dem vara magiskt goda, än torra och tråkiga.
Här hittar du ett annat recept på kardemummabullar från min blogg.
Sara
De här bullarna blir så förbaskat goda! Bästa receptet! Har testat solbullarna med Tangzhong också, och de blir också fantastiska🤩 Tack för suveräna recept 💜
Emma Brink Rask
Tack snälla för fin kommentar!
Lasse
När jag gräddar kokar mycket av fyllningen ut ur bullen och lägger sig som knäck på plåten. Prövat öka på mängden Maizena men inte så mycket bättre,. Något tips?
Emma Brink Rask
Man får räkna med att en del av fyllnignen åker ut när man gör smöriga saftiga bullar. Om man kollar plåtarna hos bagerier så ser det likadant ut där.
Bibbi
Går det bra att köra med elvisp, eller ska det helst vara bakmaskin? Har bara elvisp.
Tack för bra info och recept 🙏💞💞
Emma Brink Rask
Det kan bli tufft med elvisp
Evelina
Fantastiskt goda!!!
Amanda
Måste testa detta recept! Man blandar alltså i jästen samtidigt som allt annat?
Går det bra att frysa bullarna? 🙂
Emma Brink Rask
Yes, jästen blandas med allt det andra. Japp, bullarna går utmärkt att frysa.
Matilda
Kanonrecept indeed! Jag har aldrig lyckats få till så goda bullar. Kunde inte heller riktigt get a hang of Roys degvirande haha… Just dina blev ju jäkligt snygga ändå medan mina fick betyg helt ok, får jobba på’t!
Carlos
Hej! Vad är syftet med att värma mjöl i mjölen i första steget? Bara nyfiken, det är första gången jag använder det i ett recept 🙂
Emma Brink Rask
Klicka på ”Tangzhong-länken” i texten så hittar du förklaring.
Rakel
Hej! Så degen ska inte jäsa själv innan man bakar ut den?❣️
Gabriella Eriksson Cabrera
Kan man använda torrjäst? Eller behöver man värma mjölken då?
Emma Brink Rask
Det går bra, men mjölken måste då vara rumstempererad.
Emma Brink Rask
Nej precis, bara en jäsning.
Sofie
Det här receptet låter magiskt!! Ska så sparas och bakas!! 😀