En riktig sommartårta med lemoncurd, jordgubbsmousse och italiensk maräng.
En tårta som är helt perfekt till skolavslutning, nationaldagen, midsommar eller vilket sommarkalas som helst. Allra godast blir den med lemoncurd, men det kan man hoppa över om man vill!
Mina
Min maräng börjar svettas. Jag lät väl den inte kallna tillräckligt innan jag dekorera. Två frågor: det står vispa den kallt. Hur kallt är kallt. Jag gick på fingertemperatur. Är det fel? Jag la den i kylen. Kan man rädda den på något sätt?
Emma Brink Rask
Den behöver inte bli kall, rumstemperatur räcker. Men jag vet inte vad du menar med att den börjar svettas? Har den skurit sig? Det kommer oavsett inte att hjälpa att kyla den. Maräng måste användas direkt när den är vispad, annars förstörs den.
Ia
Kan man använda frysta jordgubbar till moussen?
Emma Brink Rask
Det går fint
Fredrik
Nu står tårtbotten i ugnen så håll tummarna! Blev förvånad över att ägg och socker skulle vispas minst fem minuter? Har lärt mig att vispar man för länge så ökar risken att den sjunker i mitten när den står i ugnen… Vad är din erfarenhet?
Emma Brink
Förlåt för supersent svar, jag får inte notifikationer om mina kommentarer.
När det gäller den här typen av luftiga tårtbottnar kan ägg och socker vispas i upp till 15 minuter, det är till och med ett krav för att få dem luftiga.