Enkel sommarpavlova

6 juni, 2018

Den enklaste och godaste sommartårtan är både nöt- och glutenfri. Marängtårta med lättvispad grädde och sommarbär.

Jag gillar verkligen att ta klassiska bakverk och göra dem med en tvist. Men vet ni, ibland behövs ingen tvist. Ibland behöver man bara en marängbotten, lättvispad grädde och svenska sommarbär. Så ljuvligt gott!

Snåla inte med grädde och bär, bygg ett helt berg och pynta med ätbara blommor och örter.

Enkel sommarpavlova

4.1/5(37)
Röster
Portioner: 6-8 personer

Ingredienser:

Marängbotten

100 g äggvita (3-4 äggvitor)

90 g strösocker (1 dl)

120 g florsocker (2 dl)

2 tsk vaniljsocker

Montera tårtan

3 dl grädde

Jordgubbar

Hallon

Instruktioner:

Marängbotten

1. Sätt ugnen på 80 grader, varmluft (100 grader vanlig ugn).

2. Vispa upp äggvitorna till ett hårt skum.

3. Tillsätt strösockret lite i taget och vispa till en blank och fast maräng.

4. Sikta ner florsockret och vaniljsockret lite i taget och vänd runt det tills allt är ordentligt blandat.

5. Bred ut marängsmeten till en rund form på ett bakplåtspapper. Spritsa några maränger också om du vill ha som dekoration.

6. Grädda i 2 timmar. Stäng sen av ugnen och låt dem stå kvar i 1 timme till.

Montera

1. Vispa grädden lätt och bred ut lite på marängbotten, dela jordgubbarna i mindre bitar och lägg några med hallon på grädden. Bred på ett lager grädde till och lägg på resten av bär och dekoration. Servera genast.

Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg