En bakelse med tre smaker, mjölkchoklad, hallon och crème brûlée serveras tillsammans med browniebitar, hallonkaviar och chokladlöv.
En dessert med ganska många moment, men väldigt enkla moment. Som vanligt kan du välja att göra alla eller bara några, eller kanske använda dig av några moment till andra desserter.
Här har vi en bakelse som har en mjölkchokladmousse med krisp i botten, ett lager av hallonmousse och överst en crème brûlée. Den serveras tillsammans med bitar av brownie, en chokladtuile och hallongelé som jag gjort som kaviar.
Det krävs att du har någon slags bakelseform/muffinsform i silikon för att göra dessa. Du behöver nämligen börja med att baka crème brûlée i formen för att sedan frysa den och stöpa hallon- och chokladmousse över och slutligen ploppa ut hela bakelsen för att tina på tallrik.
Jag har använt de här formarna, som heter Universo 90, det är sex stycken om 0,9 dl. Men du kan även använda exempelvis de här.
Formarna som jag använt till chokladlöven hittar du här.
Emma
De ser väldugt fina ut, har två lager klara och ska göra kaviaren nu. Tinar du bakelserna i rumstemperatur? Du brukar alltid skriva att det är no no med moussetårtor så jag blev fundersam.
Laura
Lavede så god en nytårsdessert med inspiration fra den her. Tak for guide til de fine kaviar – endelig lykkedes det!
Og det samme med tuilles – blev så fine og mine fingre blev brændte 🙂
Det var det hele værd.
Knus Laura (copycatlady)
Adina
Hur länge tar det för bakelserna att tina ? Hur länge innan servering?
Emma Brink Rask
Ca 30-45 minuter