Glutenfri hasselnötsbrownie toppad med saltkolapannacotta med dulce de leche. Lättbakat och vansinnigt gott!
Wow! Det här är verkligen en tårta i min smak. Kanske något av det godaste jag har bakat.
I botten har vi en glutenfri brownie med hasselnötsmjöl och rostade hasselnötter. Lager två är en saltkolapannacotta, som endast består av tre ingredienser (och salt).
Jag har bakat den här kakan vid ett flertal tillfällen, så här kan den också se ut!
39 reaktioner på ”Hasselnötsbrownie med saltkolapannacotta”
Ser fantastiskt ut! Tror du det fungerar att frysa den ca 1 vecka?
Helt säkert! Jag frös min över natten. Den ser lite skrynklig utbpå ytan när den är fryst, men det rättar till sig när den tinat. Låt den gärna tina långsamt i kyl.
Tack! Då ska det provbakas snart!
Stämmer det att det bara ska vara 40g hasselnötsmjöl?
/Sara
Hej Sara,
Ja det stämmer. Det är ca 1 dl.
Åh den ser fantastisk ut! Vad är det mer du dekorerat med?
Förutom macarons så är det pannacottan, som jag hällt i mindre runda silikonformar, sen är det den karamelliserade mjölken som jag spritsat, och så hackade rostade hasselnötter. Jag tog alltså undan lite av den karamelliserade mjölken innan jag hällde den i grädden, och sen lite av pannacottan innan jag hällde den över browninen,
Varför ska man ta ur botten när den svalnat för att sedan sätta tillbaka den?
För att sätta plast under och runt sidorna så att du lätt kan ta loss tårtan sen.
Vilken fin tårta!!
Kollade receptet på dina macarons som du har på här, jag undrar om man kan baka dessa utan kaffepulvet? Och vad jag i så fall ska ersätta kaffet med? 🙂
Sen säger du att du sparade lite av den karamilserade mjölken, vispade du då upp 0.5dl med enbart den och spritsade på?
Fantastisk blogg ⭐️
Du behöver inte ersätta kaffepulvret med något, bara uteslut det. Jag vispade inte den, spritsade den bara som den är.
Ser fantastiskt god ut! Tänkte baka den men behöver isf byta ut hasselnötter pga allergi, vad skulle du byta ut mot?
Du kan byta mjölet mot mandelmjöl eller kokos exempelvis och de hackade nötterna kan du bara utesluta.
Hej!
Receptet låter fantastiskt! Jag har försökt leta upp hård plastfilm som du nämner men utan framgång. Har du något tips på vart det kan finnas?
Tack!
Mvh
Anna
Googla “tårtplast” så hittar du massor med återförsäljare.
Kan man ha den här saltcolapannacottan ovanpå din oreokakbotten? Alltså “Mjölkchokladcheesecaken” ☺️
Det går fint det!
Fantastisk blogg. Älskar dina recept och bilder. Så inspirerande! Planerar att baka den här till min födelsedag. Funderar på det där med den karamelliserade mjölken. Ska den vara förkokt, är det då den går från kondenserad till karamelliserad? Hoppas på svar i förvirringen.
Tack Stina! Japp, den karamelliserade är den som är förkokt. Så antingen köper du den färdig karamelliserad, eller så får du koka den kondenserade burken i 3-4 timmar. 🙂
Låter supergott! Jag har tänkt baka denna idag för att bjuda på imorgonkväll. Hade du fryst in den eller låtit den stå i kylen till imorgon? Om jag ska frysa den, bör den frysas direkt efter montering eller borde den första stelna i kylen innan den fryses om du förstår hur jag menar? 🙂
Hej! Det beror på i vilken typ av form du bakar den. Om du gör den i en springform räcker det att du har den i kylen och lossar den från formen när den är kall. Om du gör den i silikonform så måste den vara frusen när du tar loss den. Du kan frysa den direkt, den måste inte stelna först.
Hej! På första bilden (ech ett par längre ner) ser det ut som du har spritsat med någon form av kolasås. Har du något recept på den? 🙂
Det är bara karamelliserad mjölk, det står i receptet.
Ser det nu. Tack för svar! 🙂
Hej!
Går det bra att byta ut gelatinet mot något vegetariskt alternativ?
Det går fint!
Hej!
Har du koll på mängder på veg. alternativ? Tänkte göra den på lördag med agar agar. Har letat igenom hela internet efter hur mängderna skall vara.
Det står på påsen med agar agar hur mycket det motsvarar i gelatin.
Det blev hur bra som helst. Otroligt uppskattad!
Ska servera denna kakan ikväll. Har gjort sådana ”halvkulor” av pannacottan i silikonform och fryst in. Själva kakan är i kylen. Kan jag lägga på halvkulorna som är frusna (annars får jag inte ur dem från formen) på den kylskåpskalla kakan? De sjunker inte ner eller? Hur gör man??
Precis så gör man!
Så bra. Och tack för snabbt svar. Provbakade den till julen och den är sååå god!
Fantastiskt god!! En av de godaste efterrätter jag ätit.
Hej!
Går den här pannacottan att vispa istället och spritsa på brownien?
Har inte testat att vispa just den här pannacottan, men det borde funka.
Hej! Funkar det att dekorera några timmar innan den ska ätas? Eller måste dekorationerna göras innan precis? Vill förbereda så mycket som möjligt och inte behöva stressa med spritspåsar och grejer under middagen pga baktummen mitt i handen så att säga.
Hej! Funkar det att dekorera några timmar innan den ska ätas? Eller måste dekorationerna göras innan precis? Vill förbereda så mycket som möjligt och inte behöva stressa med spritspåsar och grejer under middagen pga baktummen mitt i handen så att säga. 🙂
Du kan dekorera den på morgonen.
Hej, fantastiskt god tårta. Bra balans mellan det söta o salta. När jag gräddade brownien hade jag bakplåtspapper både i botten o runt kanterna plus Jag använde tårtplast runt springformen innan jag hällde panacottan på brownien men Vill gärna ha tips på hur du flyttade tårtan (med kall botten o panacottan i) från springformen till tårtfatet. Satt fast nästan som ett berg i springformbotten. jag kan inte se att jag missat nåt i beskrivningen. Använde du nåt special verktyg för det?