Salted caramel biskvier, hur gott låter inte det? Mjuksega bottnar av rostad mandel, en kärna av seg kola, salt kolasmörkräm och doppade i karamellchoklad och så en gnutta flingsalt på toppen.
De här biskvierna är dels inspirerade av mina egna chokladbiskvier med salt kolagömma och med Café Mandeltårtans berömda Dulceybiskvier.
Här hittar du formerna som jag stöpte karamellkärnan.
Botten gör jag av en maräng med malda rostade mandlar. Mina var skalade, men du kan använda oskalade mandlar också, men hoppa inte över att rosta dem, det gör dem extra goda.
Karamellchoklad brukar kallar Dulcey (från Valrhona) eller Gold (från Callebaut) men den ska också finnas att köpa i vanliga butiker, både Odense och Ica har egna varianter.
Kajsa
Hej! Vad är karamellchocklad för något`? 🙂 Köper man det eller gör själv?
Emma Brink Rask
Det får du svar på i texten, finns även länkar där du kan se mer.