Spänstig rabarber som försiktigt bakas i ugnen varvat med sega kolakakor och fluffig kokoskräm. Jag lovar att varje tugga är en njutning i denna lyxiga försommardessert. Perfekt som avslutning på festbuffén kanske?
Foto: Lina Eidenberg Adamo
En perfekt sommardessert som är fin att servera i glas, men funkar också fint att lägga upp på fat. Jag har bakat vanliga kokossnittar som jag har smulat. I en annan rabarberdessert har jag bakat dem i miniformat och lägger på desserten, det är också tjusigt! Du kommer oavsett att få kolasnittar över när du gör det här recpetet. Bara ät och njut!
Kokoskrämen är en variant av en chantilly, alltså en vispad vit chokladgrädde, där jag ersatt lite av vispgrädden med kokosgrädde. Det blir så gott med en hint av kokos till det här. Tänk på att den måste vara helt kall när du vispar upp den, gärna ha stått i kylen över natten.
Receptet är ursprungligen publicerat i min bok, Desserter.