Tunna söta flarn som är vackra att dekorera bakverk och desserter med. Du kan baka dem i silikonform eller bara breda ut dem på plåt.
Tulie är det franska ordet för kakel och de här flarnen har fått sitt namn efter det för att de liknar takpannor med sin lite böjda form. Man kan göra tuile både söta och salta, i alla möjliga färger, formar och smaker. Jag har gjort dem söta och de är så goda! De smakar som hemmagjorda glasstrutar.
Jag gräddar dem i silikonformar från Silikomart. Men det går också bra att bara klicka ut och breda ut dem tunnt på ett bakplåtspapper och grädda dem. Sen när man tar ut dem ur ugnen så har man bara några sekunder på sig att ta upp dem och böja dem lite lätt, innan de helt stelnar.
Till flarnen nedan har jag använt dessa formar och bara adderat saffran i smeten. Här hittar du receptet på desserten.
Du kan även byta ut lite av mjölet mot kakao. Här hittar du receptet på desserten nedan.
Lina
Hej!
Om man vill göra den saltare varianten, kan man utgå från detta recept och bara minska lite på sockret och addera salt eller ska man leta upp ett annat recept?
Emma
De ser väldigt fina ut. Av nyfikenhet, varför ska smeten vila minst 4 timmar?