Brownie med chokladfudge

1 april, 2020

Världens drömmigaste brownie, omsluten av len chokladfudge. Inget blir bättre än det här.

Det här är min kaka. Alltså versioner av en kladdig brownie med olika kolachokladfugdetoppingar. Bäst i alla lägen. Kladdkaka de luxe liksom. Det är på riktigt det godaste jag vet.

Jag har dekorerat med lemoncurd, grädde, vit choklad och kristalliserat socker. Detta är inget som behövs för kakan, jag bara tog lite av vad jag hittade hemma. Du kan servera den precis som den är, gärna med en rejäl klick lättvispad grädde.

Följ @brinkenbakar på Instagram för fler bilder och uppdateringar

Brownie med chokladfudge

3.9/5(189)
Röster
Portioner: 6-8 bitar

Ingredienser:

Browniebotten

80 g smör

80 g mörk choklad

100 g socker (drygt 1 dl)

2 ägg

1 matsked vetemjöl (kan uteslutas för en helt glutenfri kaka)

Chokladfudge

1 dl grädde

45 gl socker (0,5 dl)

70 g ljus sirap (0,5 dl)

80 g mörk choklad (hackad)

50 g smör

50 g mjölkchoklad (hackad)

Instruktioner:

Browniebotten

1.Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 grader vanlig ugn) och smörj en form med löstagbar botten, ca 16-18 cm i diameter. Klä den gärna i botten med bakplåtspapper så blir den enklare att lossa.

2. Smält smöret i en skål över vattenbad.

3. Tillsätt chokladen och smält den med smöret.

4. Tag av skålen från värmen och tillsätt sockret.

5. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.

6. Blanda till sist i vetemjölet.

7. Häll smeten i formen och baka i ca 20 minuter i ugnen. Kakan ska sätta sig men inte kännas helt torr, det är en brownie så den ska vara lite kladdig.

8. Tag ut kakan och låt den svalna. Ställ den sedan i kylen och låt den bli riktigt kall.

Chokladfudge

1. Koka upp grädde, socker, sirap och mörk choklad och låt småkoka i 15 minuter. Rör så lite som möjligt, annars kan fudgen sockra sig.

2. Rör ner smöret och till sist mjölkchokladen så att den smälter helt och det blir en jämn glasyr.

3. Se till att brownien ligger kloss intill kanterna i formen, så att inte fudgen rinner ner emellan. Häll  sedan fudgen över brownien och låt ”stelna” i kyl minst 5 h.

4. Tag loss kakan från formen och servera med en klick lättvispad grädde.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
17 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera
  • Måste det vara en form med löstagbar botten eller funkar en vanlig springform med löstagbar kant?

  • Går denna att frysa?

  • Tack för receptet! Fudgen var verkligen HELT otrolig!!!

  • Hej! Måste testas. Jag har dock ingen liten form. Den minsta är 24 cm. Tor du det funkar om jag gräddar lite kortare tid? Låter du kakan vara kvar i formen när den svalnar. Du skriver ”tag ut kakan” antar att du menar från ugnen. Med vänlig hälsning, Marie

  • Hej
    Går det att göra denna i en siliconform som man fryser in och ”ploppar ut” sen? På samma sätt som om man hade gjort en moussetårta.

  • Hejsan! Detta låter ju fantastiskt gott! Tror du man kan dubbla receptet för en tårta till 12 pers? Och isåfall köra den i en ”vanlig” springform, 24 cm?

    Har tyvärr ingen mindre hemma..

    Tack på förhand!

    • Hej! Måste testas. Jag har dock ingen liten form. Den minsta är 24 cm. Tor du det funkar om jag gräddar lite kortare tid? Låter du kakan vara kvar i formen när den svalnar. Du skriver ”tag ut kakan” antar att du menar från ugnen. Med vänlig hälsning, Marie

    • A
      Emma Brink Rask

      Det tror jag går fint!

  • Lena Johansson

    Hej! Min fudge skiktade sig så smöret hamnade på toppen när den kyldes. Jag hade ingen mjölkchoklad så tog mörk choklad. Kan det berott på det? Med vänlig hälsning, Lena

    • A
      Emma Brink Rask

      Hej Lena, jag tror att det beror på att du har rört för mycket i fudgen medan den kokade, då kan den lätt skära sig. Man ska bara röra försiktigt lite då och då.

  • Josefine

    Alltså jag har alltid undra vad du gör av alla bakverk som du bakar? 😂 jag antar att man inte äter upp allt man bakar.. du kanske har jätte stor frys 🙊

  • Hej! Går det att göra chokladfudgen på vit choklad eller blir den för lös då tror du?

    • A
      Emma Brink Rask

      Då behöver man nog öka på mängden choklad en hel del.

Lämna ett svar till Veronika (Avbryt svar)

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg