En härligt saftig citronkaka med crunch av vallmofrön och en syrlig citrusglasyr.
Den här kakan är så saftig och god! Och konstigt nog så blir det nästan bara saftigare och saftigare efter ett par dagar.
Jag bakade den i min nya Lotus-form från Nordic Ware och utgick från mitt säkra recept på blåbärkaka. Jag halverade dock receptet för att den här formen är mycket mindre och rymmer bara ca 1,5 liter.
Glasyren jag häller på är en väldigt tunn glasyr, den ska liksom bara ge kakan en glansig yta och en god citrussmak.
Formen heter Lotus och kommer från Nordic Ware, den är lite mindre än deras vanliga formar och är så fin. Ni hittar den här.
Linnéa
Hej! Jag är så sugen på att baka denna kakan men insåg att min form från nordic ware är på 2,4L, hade du dubblerat receptet då?
Natasa
Hej!
Jag undrar lite kring om du har sockerkakan i mitten eller i botten av ugnen under bakningen samt om jag behöver öka tiden för bakningen om jag saknar en sån fin form som du har. Min är en del tunnare.
/N
Emma Brink Rask
Om man har varmluftsugn spelar det ingen roll, annars i nedre delen. Ja, du kan behöva anpassa tiden. Känn efter under gräddningstiden med en trästicka.