Påskpavlova i portionsstorlek

30 mars, 2020

Segfrasiga portionsskålar av maräng fyllda med lättvispad grädde och passionscurd. Den perfekta påskdesserten.

Det här är en perfekt dessert att förbereda till påsken. Du kan förbereda marängnästena och curden flera dagar i förväg och sedan bara fylla dem när det är dags för efterrätt.

Man kan också välja att göra dem hur stora eller små man vill, eller som en enda stor tårta om man vill, men kör den gärna 30 minuter till i ugnen då. Tack vare att marängen är gjord med varmvispad maräng så blir det en maräng som är frasig utanpå och seg inuti, precis som jag gillar det!

Mina nästen blev ganska stora, jag skulle nog egentligen hellre vilja ha dem lite mindre. Jag har spritsat med Wilton 8d, men det går bra att spritsa med vad man vill, eller bara klicka ut marängen och göra en grop med baksidan av en sked.

Och passionscurden kan såklart ersättas med en lemoncurd.

Påskpavlova i portionsstorlek

4.4/5(13)
Röster
Portioner: 6-8 portioner

Ingredienser:

Maräng

100 g äggvita (ca 3 st)

220 g florsocker (3,5 dl)

1 tsk pressad citron

Passionscurd

90 g strösocker (1 dl)

1 helt ägg

2 äggulor

1 dl passionsfruktsjuice (saften från ca 10-12 passionsfrukter där man silat bort kärnorna)

50 gram smör, skuret i mindre bitar

Till servering

3 dl vispgrädde

Instruktioner:

Maräng

1. Sätt ugnen på 130 grader varmluft (150 grader vanlig).

2. Häll alla ingredienser i en metallskål och värm över ett vattenbad. Rör hela tiden och när det når 50-60 grader så tar du marängen från värmen och vispar den på medelhastighet tills marängen svalnat.

3. Spritsa eller klicka ut 6-8 marängnästen på ett bakplåtspapper på en plåt.

4. Sätt in i ugnen och grädda i 5 minuter och sänk sedan temperaturen till 80 grader varmluft (100 grader vanlig ugn) och grädda i 45 minuter till. Ta sedan ut plåten och låt marängen svalna helt. Det här kan du göra någon dag innan servering.

Passionscurd

1.Häll socker, ägg och passionsfruktsjuice i en värmetålig skål och placera den över ett vattenbad i en kastrull med sjudande vatten. Rör hela tiden så att inte äggen koagulerar.

2. När krämen blivit tjock (det kan ta en stund, men går fort mot slutet), tar du av den från värmen och rör ner smöret. Kör gärna med stavmixer.

3. Låt krämen svalna innan den används. I en burk med tätslutande lock håller den minst en vecka i kylskåp.

4. Fyll marängnästena med lättvispad grädde, gör sen en grop i grädden med baksidan av en sked och fyll gropen med passionscurden.

Dela det här inlägget:
2 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera
  • Hur förvarar du marängen om du gör den i förväg? 🙂

    • A
      Emma Brink Rask

      Oftast bara framme på en bricka i rumstemperatur, men man kan också lägga dem i en tät burk. Torrt och i rumstemperatur.

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg