Segfrasiga portionsskålar av maräng fyllda med lättvispad grädde och passionscurd. Den perfekta påskdesserten.
Det här är en perfekt dessert att förbereda till påsken. Du kan förbereda marängnästena och curden flera dagar i förväg och sedan bara fylla dem när det är dags för efterrätt.
Man kan också välja att göra dem hur stora eller små man vill, eller som en enda stor tårta om man vill, men kör den gärna 30 minuter till i ugnen då. Tack vare att marängen är gjord med varmvispad maräng så blir det en maräng som är frasig utanpå och seg inuti, precis som jag gillar det!
Mina nästen blev ganska stora, jag skulle nog egentligen hellre vilja ha dem lite mindre. Jag har spritsat med Wilton 8d, men det går bra att spritsa med vad man vill, eller bara klicka ut marängen och göra en grop med baksidan av en sked.
Och passionscurden kan såklart ersättas med en lemoncurd.
Mia
Hur förvarar du marängen om du gör den i förväg? 🙂
Emma Brink Rask
Oftast bara framme på en bricka i rumstemperatur, men man kan också lägga dem i en tät burk. Torrt och i rumstemperatur.