Mazarinkaka med vaniljkräm och jordgubbar

22 maj, 2019
DETTA INLÄGG INNEHÅLLER SPONSRADE LÄNKAR

En saftig mazarinkaka med kardemumma toppad med hemmagjord vaniljkräm och färska jordgubbar.

En kaka som verkligen skriker sommar. Saftig mazarinbotten med tydlig smak av kardemumma, toppad med hemmagjord vaniljkräm och färska jordgubbar. Funkar utmärkt till Mors Dag, Nationaldagen, Midsommarafton eller när som helst! Själv bjöd jag på den när vi hade vår vigselförrättare på besök inför bröllopet häromdagen.

Jag har en form som gör att kakan får som en fördjupning i mitten och en ram av kaka runt om, den passar perfekt till den här sortens bakverks som man vill fylla med nåt smaskigt. Ni kan hitta den hos Bakers.se.

Men om man inte har en sån form så kan man göra kakan i en vanlig springform eller en pajform, och sen bara bre ut vaniljkrämen ovanpå, man får bara se till att inte krämen är för lös.

 

Receptet är anpassat för en vanlig rund form som är ca 20-22 cm. Om du har en sån här krusig form med upphöjd botten på 20 cm behöver du halvera receptet.

Mazarinkaka med vaniljkräm och jordgubbar

3.8/5(38)
Röster
Portioner: 6-8 portioner

Ingredienser:

Mazarinkaka

100 g rumsvarmt smör

200 g mandelmassa

135 g socker (1,5 dl)

2 ägg

90 g vetemjöl (1,5 dl)

1 tsk bakpulver

2 tsk kardemummakärnor

Vaniljkräm

Instruktioner:

Mazarinkaka

1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 grader vanlig ugn).

2. Blanda smör, mandelmassa och socker och rör ihop det krämigt, enklast med en elvisp. Men det måste inte vispas poröst, bara tills du har en enhetlig kräm.

3. Rör i ett ägg i taget.

4. Mortla kardemumman och blanda med mjöl och bakpulver. Blanda samman med de andra ingredienserna.

5. Klicka ut smeten i formen och baka i ca 30-35 minuter.

6. Låt kakan svalna i nån minut och stjälp sedan den ur formen, och låt den svalna helt.

Montera tårtan

1. Lägg kakan på ett fat.

2. Vispa upp krämen, om den är för tjock, späd ut den med lite mjölk eller grädde tills den får lagom konsistens.

3. Skiva jordgubbar och lägg i ett mönster på krämen.

4. Servera helst samma dag.

Dela det här inlägget:
5 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera
  • Jag har bakat den två gånger nu i formen som du länkat till från bakers och den sitter som berget trots att jag andra gången både smörade och bröade formen. Har du ngt tips på att få loss den?

  • Patricia

    Gjorde denna i helgen- så god och uppskattad av båda små och stora runt bordet. Hittills har allt jag bakat från dig varit helt fantastiskt, tack!

  • Kan man frysa kakan och tina den igen innan man dekorerar? Om mam vill baka den till midsommar redan nu. 😊

  • madeleine

    men vad är det för toppenbra form du har som gör så?? perfekt till fyllda kakor ju!!=)

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg