En saftig mazarinkaka med kardemumma toppad med hemmagjord vaniljkräm och färska jordgubbar.
En kaka som verkligen skriker sommar. Saftig mazarinbotten med tydlig smak av kardemumma, toppad med hemmagjord vaniljkräm och färska jordgubbar. Funkar utmärkt till Mors Dag, Nationaldagen, Midsommarafton eller när som helst! Själv bjöd jag på den när vi hade vår vigselförrättare på besök inför bröllopet häromdagen.
Jag har en form som gör att kakan får som en fördjupning i mitten och en ram av kaka runt om, den passar perfekt till den här sortens bakverks som man vill fylla med nåt smaskigt. Ni kan hitta den hos Bakers.se.
Men om man inte har en sån form så kan man göra kakan i en vanlig springform eller en pajform, och sen bara bre ut vaniljkrämen ovanpå, man får bara se till att inte krämen är för lös.
Receptet är anpassat för en vanlig rund form som är ca 20-22 cm. Om du har en sån här krusig form med upphöjd botten på 20 cm behöver du halvera receptet.
Lova
Jag har bakat den två gånger nu i formen som du länkat till från bakers och den sitter som berget trots att jag andra gången både smörade och bröade formen. Har du ngt tips på att få loss den?
Patricia
Gjorde denna i helgen- så god och uppskattad av båda små och stora runt bordet. Hittills har allt jag bakat från dig varit helt fantastiskt, tack!
Karin
Kan man frysa kakan och tina den igen innan man dekorerar? Om mam vill baka den till midsommar redan nu. 😊
Emma Brink Rask
Det går jättefint!
madeleine
men vad är det för toppenbra form du har som gör så?? perfekt till fyllda kakor ju!!=)