En saftig mazarinkaka med kardemumma toppad med hemmagjord vaniljkräm och färska jordgubbar.
En kaka som verkligen skriker sommar. Saftig mazarinbotten med tydlig smak av kardemumma, toppad med hemmagjord vaniljkräm och färska jordgubbar. Funkar utmärkt till Mors Dag, Nationaldagen, Midsommarafton eller när som helst! Själv bjöd jag på den när vi hade vår vigselförrättare på besök inför bröllopet häromdagen.
Jag har en form som gör att kakan får som en fördjupning i mitten och en ram av kaka runt om, den passar perfekt till den här sortens bakverks som man vill fylla med nåt smaskigt. Ni kan hitta den hos Bakers.se.
Men om man inte har en sån form så kan man göra kakan i en vanlig springform eller en pajform, och sen bara bre ut vaniljkrämen ovanpå, man får bara se till att inte krämen är för lös.
Receptet är anpassat för en vanlig rund form som är ca 20-22 cm. Om du har en sån här krusig form med upphöjd botten på 20 cm behöver du halvera receptet.
1 reaktion på ”Mazarinkaka med vaniljkräm och jordgubbar”
men vad är det för toppenbra form du har som gör så?? perfekt till fyllda kakor ju!!=)