Den somrigaste drinken i tårtform. Jordgubbskompott, vit chokladcheesecake med mynta och en syrlig limecheesecake.
Mojito är en av mina favoritdrinkar. Mynta och lime är en sån magisk kombination. Jag har bakar en mojitotårta förut. Och faktiskt också gjort mojitovåfflor och mojitomacarons.
Att blanda in söta färska jordgubbar gör ju inte det hela sämre precis. Tänk er en strawberry mojito på en varm sommardag. Eller tänk er en cheesecake med samma smaker. Den här ni här! Vi har en jordgubbskompott, en mojitocheesecake med vit choklad och en en syrlig limecheescake. Dessutom en pistagemarängbotten som kompletterar hela härligheten.
Ni känner kanske igen designen från den här tårtan som jag gjorde i påskas. Ett väldigt roligt sätt att göra tårta i olika lager och kul att man kan se de olika lagren överst på tårtan, och sen dyker tårtbotten upp som gubben i lådan när man skär upp den.
Silikonformar i olika storlekar, som verkligen underlättar när man gör den här typen av tårta, hittar ni här, hos Söders Gourmet.
Följ @brinkenbakar på Instagram för fler bilder, filmer och inblick bakom kulisserna.
Martina
Ska det vara sötad kondenserad mjölk?
Emma Brink Rask
Ja, precis.
Ida
Hei og takk for mange fine oppskrifter! Er det riktig at det skal være 125 stk jordbær? Hos meg blir det mye kompott i en form på 12-14 cm.
Emma Brink Rask
Hej! Nej, det ska vara 125 gram jordgubbar!
Sara
Hej! Har gjort den innan och den är supergod. Men denna gången ska jag göra den och en person är allergisk mot nötter, kan man byta ut pistaschnötterna mot något annat tror du?
Emma Brink Rask
Hej!
Ja, du kan byta mot mandel om de tål det. Eller solrosfrön. Eller kokos.