Snickersbars med rice krispies

16 oktober, 2022

Godiskakor som smakar som Snickers. Segkrispiga jordnötskakor med rice krispies omslutna av smarrig mjölkchoklad. Bakas enkelt utan ugn.

Jag  har gjort dessa snygga bars med hjälp av 3D-fomar. Du hittar såna här. ( Du får 10% rabatt med koden:brinkenbakecake10 mellan den 16/10 och 23/10 2022).

Jag har använt den här och den här formen. Jag har tidigare testat att baka med 3D-formar, bland annat gjort gräddbollar och hjärtskålar av choklad.

Jag rekommenderar att du tempererar chokladen när du ska använda de här formarna. Det går att göra utan genom att kyla eller frysa och du får ut chokladen ur formarna, men de blir inte lika blanka och de kommer att bli kladdiga när du tar i dem med händerna. Här finns en guide på hur du enkelt tempererar choklad.

Det bästa med de här formarna är att det inte alls blir lika mycket kladd och spill som när du ska gjuta chokladskal i traditionella formar. Du behöver bara smälta och temperera exakt så mycket choklad som går åt i och med att de finns en linje i formarna som visar hur mycket du ska fylla dem med.

Självklart kan du baka dessa kakor utan såna här formar. Då bara trycker du ut snickerssmeten i en form, ca 20×20 cm, och häller sedan smält/tempererad choklad över. Låt det stelna och skär sedan i rutor.

Om du använder 3D-formarna, se då till att fyllningen har svalnat så pass att den inte smälter chokladskalen. Det är ok om den är lite seg, det är bara att trycka ner den med fingrarna.

De blir rejält tunga och det är mycket choklad så se till att du väljer en riktigt god choklad. Jag har använt mjölkchoklad från Callebaut, även den finns att beställa från Bakecake.se.

Jag gjorde också lite dekor med mörk choklad som jag ringlade i formarna innan jag hällde på mjölkchokladen, det är såklart valfritt.

Snickersbars med rice krispies

4.8/5(2)
Röster

Ingredienser:

Snickersfyllning

40 g ljust muscovadosocker (0,5 dl)

140 g ljus sirap (1 dl)

150 g jordnötssmör (ca 1,5 dl)

1 tsk vaniljpasta

2 dl rice krispies (20 g)

Övrigt

400 g ljus choklad

50 g mörk choklad

Instruktioner:

Snickersfyllning

1. Häll allt utom rice krispies i en kastrull och värm tills det har smält ihop. Det ska alltså inte kokas länge utan bara värmas ihop. Vänd sedan ner rice krispies och rör om till en jämn massa. Låt den svalna något.

Chokladbars

1. Temperera chokladen och följ sedan anvisningen på formarna. Fyll upp choklad till kanten, tryck till formarna och låt dem sätta sig i kylen. Du kan även låta dem sätta sig i frysen de sista minuterna.

2. Lossa chokladskalen från formarna och ta bort ev kantspill. Sätt tillbaka dem i formarna och fyll dem med snickersmassan. Tryck till så att du har en jämn yta. Temperera ny choklad och fyll igen ett tunt lager över fyllningen. Sätt tillbaka i kylen tills det stelnat.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Populärt just nu
Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg