Mozartkulor med vit choklad och kokos

4 november, 2020

Mozartkulor med nougat, marsipan och choklad är ett populärt julgodis. Här har jag gjort dem med en tvist med vit choklad och kokos.

Jag tog fram de här för ett företag som marknadför skidresor till Österrike. De ville ha mozartkulor men  att de skulle se ut som snöbollar. Då blev det så att jag rullade dem i vit choklad och sedan kokos. Detta är inget godis för mig som varken är förtjust i nougat, marsipan eller vit choklad, men om du gillar det så kommer du att älska det här godiset. Enkelt är det också att göra.

Mozartkulor med vit choklad och kokos

3.8/5(19)
Röster
Portioner: 20 mozartkulor

Ingredienser:

100 g nougat

400 g marsipan

200 g vit choklad

2 dl riven  kokos

Instruktioner:

1. Skär nougaten i kuber om 5 g, ca 1,5-2 cm. Rulla dem och lägg in den i kylen eller frysen en stund.

2. Skär marsipanen i bitar om 20 g, platta ut dem något. Ta sedan en nougatboll och lägg i mitten och stäng sedan ihop marsipanen runt den. Knip till ordentligt så att inte nougaten åker ut. Rulla till jämna bollar.

3. Smält chokladen. Du kan doppa kulorna i chokladen, men jag upplever att det blir för tjockt då, så jag brukar (med plasthandskar) ta lite choklad i handflatorna och rulla bollarna i den. Lägg dem sedan direkt i en tallrik med kokos och täck dem med kokos.

Låt bollarna stelna innan du lägger dem i en burk eller påse. De håller flera veckor i kylen och går fint att frysa.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg