[adinserter block="1"]

Hallongräddbollar med rubychoklad

19 november, 2021

Vackra skal av rubychoklad fyllda med gräddbollar med hallonsmak och krispiga chokladkulor. Du hittar såna här. 

Jag har gjort de här gräddbollarna med de nya formarna från bakecake.se. Formar i tre olika delar som gör att du kladdfritt kan göra chokladskal. Här hittar du formarna.

Du kan absolut göra de här gräddbollarna som helt vanliga, spritsa dem på rån och doppa dem i smält rubychoklad. Här kan du köpa rubychoklad.

[adinserter block="2"]

Hallongräddbollar med rubychoklad

2.8/5(3)
Röster
Portioner: 10 st

Ingredienser:

Gräddbollssmet

65 g strösocker (2/3 dl)

20 g hallonpuré

30 g glykossirap

40 g äggvita

7 g strösocker

Övrigt

300 g rubychoklad

Ruby crisp pearls

5 st smörgåsrån

Instruktioner:

1. Ta ut rundlar av smörgåsrånet i samma storlek som formarna.

2. Temperera chokladen. Fyll formarna enligt instruktionerna på förpackningen.

3. Häll socker, hallonpuré och glykos i en kastrull och koka upp till 118 grader.

4. När termometern närmar sig 115 grader börjar du vispa äggvitorna och tillsätter den lilla mängden socker.

5. Vid 118 grader häller du sockerlagen i en tunn stråle i äggvitorna medan du vispar.

6. Vispa sedan på högsta hastighet i minst 10 minuter.

7. Vänd ner crisp pearls i skummet och flytta över det till en spritspåse. Sätt skalen upp och ner i formen du stöpt dem i. Fyll dem med skummet. Tryck ner ett smörgåsrån och fyll igen skarven med lite smält rubychoklad. Låt den stelna innan du vänder tillbaka dem och ställer dem på ett fat för servering.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg

[adinserter block="3"]