Marängsviss med varm choklad-tema

18 november, 2021

Oboygrädde, maränger, marschmallows, vaniljglass och chokladsås i en skål av choklad. Den drömmigaste desserten med vintertema.

Hjärtskålarna i choklad har jag gjort med de här formarna. Väldigt enkelt och sedan slänger du bara ihop det övriga, detta är en snabb och smarrig dessert. Du kan såklart servera den i helt vanliga skålar också.

Chokladkulorna kommer från bakecake.se och är krispiga som kexchoklad inuti. Du hittar dem här. 

Kolla in mina varm choklad-cupcakes här.

Marängsviss med varm choklad-tema

Va först med att betygsätta :)
Röster
Portioner: 4 st

Ingredienser:

Chokladskålar

300 g mörk choklad

Övrigt

Vaniljglass

2 dl vispgrädde

2 msk oboy

Minimarschmallows

Maränger

Crisp pearls

Instruktioner:

Chokladskålar

1. Gör chokladskålarna enligt anvisningarna på formen.

Övrigt

1. Vispa grädden lätt med oboy.

2. Spritsa eller klicka ut grädde i hjärtskålarna. Lägg sedan en  skopa vaniljglass. Strö ut maränger, marschmallows, och crisp pearls. Pudra lite oboy över. Servera direkt.

Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg