Bara 5 ingredienser, gluten- och mjölkfria och du bakar dem på 15 minuter. De här jordnötskakorna är drömmiga på alla sätt!
De här kakorna är så busenkla att baka. De innehåller bara 5 ingredienser som du bara rör ihop, plattar ut kakor på en plåt, bakar i 10 minuter och sen klart! Och de blir så goda! Mjuka och sega och crunchy.
De är goda när de är nybakade, men efter en natt i kylskåp är de nästan ännu godare.
Glöm inte att följa @brinkenbakar på Instagram.
Helena Frejdevi
Bakade jordnötskakor, de blev jättegoda, lite sega, precis som du beskrev.
Men…när jag gjorde om baket lite senare så faller de bara sönder, håller inte ihop alls, jättetråkiga i konsistensen.
Jag tänkte jag gjort något fel…försökte igen. Samma tråk-klet, inga kakor.
Jag funderade på om det var olika jordnötsmör, köpte nytt av samma sort som första gången, men nej…samma totalmisslyckade kakor som blir som grus.
Hjälp!
De funkade så himla bra första gången, jättegoda kakor, och jag har gjort likadant de andra gångerna. Vad i hela friden ska jag göra för att lyckas?
Emma Brink Rask
Hej! Jättesvårt att svara på varför det blir så. Kan det vara storleken på äggen som har skiljt sig åt? Har du vägt ingredienserna så att det har varit lika mycket varje gång?
My Andersson
Hej! Kom över detta recept när jag sökte på glutenfria kakor. Ser så goda ut! Undrar bara om du kört på jordnötssmör med socker i? Eller är det osockrat j.smör, och sedan 2 dl socker?
Emma Brink Rask
Yes, osockrat jordnötssmör.
Bitte
Fantastiskt goda, en perfekt ”ölkaka”. Menar en kall öl och en kaka är sommargott. Men idag blen det med Hallowenpynt.
Åsa Bergqvist
Hej! Jag får inte upp receptet på äppeltårta med lönnsirap, vet du vad som kan vara fel? Tack för alla smarriga recept!
Emma Brink Rask
Nu ska det funka!
Therése Bohm
Undra om de går att baka sockerfria? Med sötningsmedel tänker jag. Vad tror du? Eller krävs det socker för att få till dem? 🤔
Emma Brink Rask
Jag vet faktiskt inte riktigt! Du får nog testa!