Ballerinakakor, precis lika fina som de du köper, men förmodligen snäppet godare!
Kanske är ballerinakakan den svenskaste småkakan som finns. Jag vet ingen som inte älskar den. Och att baka dem hemma var busenkelt och de smakar nästan precis som de du köper, de är något mörare dock.
Saga
Hej! När jag bakar dessa så får de mörka kakorna alltid en bula som tar över hela kakan. Rekommenderar du att sticka några hål på dem med en gaffel som när man bakar en paj för att undvika dessa bulor eller vad tror du att felet kan vara? Har jag knådat degen för länge?
Emma Brink Rask
Prova att nagga dem med gaffel. Jag gräddar mina på perforerad silikonmatta som gör att de blir platta.
Sophie
Går de att göra utan nutella och ersätta med något annat?
Emma Brink Rask
Hej! Du kan göra dem med mjölkchokladganache. 0,5 dl grädde och 100 gram mjölkchoklad. Koka upp grädde, häll över hackad choklad, rör om. Och vänta sedan tills den är mjuk nog att spritsa på kakorna.
Hanna
Jag bakade de precis och klart de blev helt magiska 🙈