Glutenfria jordnötskakor

9 september, 2019

Bara 5 ingredienser, gluten- och mjölkfria och du bakar dem på 15 minuter. De här jordnötskakorna är drömmiga på alla sätt!

De här kakorna är så busenkla att baka. De innehåller bara 5 ingredienser som du bara rör ihop, plattar ut kakor på en plåt, bakar i 10 minuter och sen klart! Och de blir så goda! Mjuka och sega och crunchy.

De är goda när de är nybakade, men efter en natt i kylskåp är de nästan ännu godare.

Glöm inte att följa @brinkenbakar på Instagram.

Glutenfria jordnötskakor

3.6/5(81)
Röster
Portioner: 16-20 kakor

Ingredienser:

350 g jordnötssmör (gärna crunchy och ekologiskt)

180 g socker (2 dl)

2 ägg

2 tsk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

(extra jordnötter att grovhacka och ha i om du vill)

Instruktioner:

1. Sätt ugnen på 16o grader varmluft (175 grader vanlig ugn).

2. Blanda ihop alla ingredienserna i en bunke tills det blir som en kakdeg.

3. Ta ca 2 msk och rulla till en boll, platta till den och lägg den på en plåt. De flyter nästan inte ut någonting, så platta ut dem så som du vill ha dem när de är färdiga. Tryck ner några jordnötter. Du kan också slänga ner en näve jordnötter i smeten om du vill.

4. Gör samma med resten av smeten. Grädda i 10-12 minuter tills de blivit gyllenbruna.

5. Låt de svalna på plåten i minst 10 minuter innan du tar av dem.

Dela det här inlägget:
5 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera
  • Fantastiskt goda, en perfekt ”ölkaka”. Menar en kall öl och en kaka är sommargott. Men idag blen det med Hallowenpynt.

  • Åsa Bergqvist

    Hej! Jag får inte upp receptet på äppeltårta med lönnsirap, vet du vad som kan vara fel? Tack för alla smarriga recept!

  • Therése Bohm

    Undra om de går att baka sockerfria? Med sötningsmedel tänker jag. Vad tror du? Eller krävs det socker för att få till dem? 🤔

    • A
      Emma Brink Rask

      Jag vet faktiskt inte riktigt! Du får nog testa!

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg