Precis som drinken med samma namn är de här cupcakesen en symfoni av kaffe, grädde och whiskey.
En ganska tydlig trend just nu är att göra bakverk av drinkar. Jag tycker att det är en rolig inspiration och utmaning att utgå från en drink och tänka hur den skulle kunna ta sig i uttryck i ett bakverk. Exempelvis har jag gjort Pina Colada Cupcakes, och en Mojitotårtan (recept på den kommer runt nyår).
På hösten är Irish coffee en av mina favoritdrinkar och vem vill inte ha en varm drink när det blåser kallt där ute? Dessutom finns typ allt som jag gillar i den. Kaffe? Ja tack! Whiskey? Ja tack, men ännu hellre en Bourbon! Grädde? Yes please! Brunt socker? Men bara ge mig!
Receptet består av en saftig muffin med mycket smak av kaffe och en frosting som är baserad på grädde och choklad. Jag använde Dulce från Valrohna, men du kan använda vilken karamelliserad choklad du vill, eller vanlig vit choklad för den delen. Sen tillsatte jag bourbon, hatar du spritsmak kan du utesluta det, eller ta någon annan god variant som du gillar. Tänk på att frostingen ska vara riktigt kall när den vispas, den ska gärna stå en natt i kylen, men det kan skyndas på om man häller den i en tät plastpåse och lägger den platt i frysen i nån timme.
Isabelle
Håller muffinsen om man bakar dem dagen innan?