Frasigt pajskal fyllt med silkeslen chokladfugde toppad med pistagenötter.
Min man är inte superförtjust i sötsaker och på många sätt kanske det är bra. Annars hade han nog ätit alldeles för mycket bakverk. Men om den här pajen sa han att det nog var det godaste jag har bakat. Det är ett tunt frasigt pajskal fyllt med len och lite seg chokladfugde. Hackade pistagenötter på toppen ger både ett vackert utseende och bidrar till lite crunch.
Jag har bakat min paj i en pajring, men det går precis lika bra med en pajform med löstagbar botten, eller en helt vanlig pajform för den delen.
Fyllningen i den här pajen är samma som jag har på toppen på min populära chokladfudgebrownie.
Pajen håller sig fräsch i flera dagar i kylskåpet.
Följ @brinkenbakar på Instagram för fler bilder och inblick bakom kulisserna.
Jennie
Hej! Hur stor pajform har du använt till denna paj?
emmabrink
Ca 18-20 cm.
Maria
Måste jag prova?
Vilket märke av choklad använder du dig av !?
Tycker det är svårt att hitta god choklad
Emma Brink Rask
Jag använder alltid Callebaut, som finns att köpa hos grossist eller online. Men om jag köper i vanlig butik så köper jag Lindt eller Marabous mörka.
Maria
Tack snälla ?