Glutenfri mandelbotten med choklad, toppad av en mousse gjord på apelsinchoklad och på toppen en julkrans av chokladmousse. En jultårta för alla som älskar apelsinchoklad och romerska bågar.
Jag hade redan bestämt mig för att göra en jultårta med smakerna apelsin och choklad. Och att den skulle toppas med en krans av mörk chokladmousse. Så kom jag på att jag hade köpt apelsinchoklad från Callebaut. Alltså vit choklad som är smaksatt med apelsin och har en vacker orange färg, så då blev det såklart en mousse på den chokladen.
Jag har stöpt tårtan i en TOR-form på 18 cm och sedan chokladmoussen i denna form från Silikomart. Du kan stöpa chokadmoussen i vilka portsionsformar, kupoler eller liknande som du har och dekorera tårtan med. Och om du inte vill köpa apelsinchokladen så kan du köra på vit choklad och bara addera lite mer rivet apelsinskal, men då kommer du såklart inte att få en orange mousse.
Jag sprayade tårtan med velvet spray från Silikomart (en flaska räcker till minst 5-6 tårtor), det kan man såklart också hoppa över. OM du använder den, se till att du inte sprayar på nåt annat än tårtan för det sätter sig ordentligt. Jag brukar lägga ut plastfolie på hela köksbänken. Strösslet tog jag lite av olika som jag hade, men du hittar en liknande mix här.
Här hittar du en annan jultårta som också flirtar med apelsin och choklad >>