En sommardessert som är lika fin att servera på tallrik som i glas, och perfekt att göra till många och förbereda inför festen. Jordgubbar, pistagecheesecake och mandel i en ljuvligt krämig och krispig kombination.
Du kan förbereda alla delar av den här desserten och även spritsa klart på tallrikar eller i glas och sedan bara toppa med bär och mandelsmul när det är dags för servering. En kalasbra dessert att bjuda på till midsommar.
Välj en pistagekräm som du gillar, jag använde denna från Koro (du får 5% rabatt med koden: BRINKENBAKAR) men här finns en annan favorit hos Delitea.
Det är alltså en enkel cheesecakekräm som du vispar ihop med philadelphia, vispgrädde och florsocker. Sen vänder du ner pistagekräm i 2/3 av krämen.
Jordgubbskrämen består bara av jordgubbar och socker och pyttelite agar agar. Den har jag använt även i det här och det här receptet.
Och de fina skålarna, är nya från Ferm Living, och jag tycker så mycket om dem. Så fina till desserter, men även till frukost och förrätter tänker jag.
Pistagekrämen är spritsad med en rund tyll och den vita krämen med tyllen Wilton 8B.