Halloncheesecakepaj

25 juli, 2019

Wow, den här ”no bake” cheesecakepajen blev verkligen en hit! Ett gäng misslyckade havrekakor fick bli pajskal. Om du inte just råkar ha misslyckats med havrekakor så kan du ta köpe, eller helt vanliga som du har bakat.

Cheesecaken är verkligen så krämig. Vill man ha den lite mer stabil får man ta mer gelatin, men den här håller ihop och jag föredrar den krämig framför stabbig. Jag har hälften marscarpone och hälften cream cheese, men man kan också ta allt av samma om man vill.

Jag dekorerade med hallongelé som jag stöp i små spiralformar. Man kan helt hoppa över det eller så kan man välja att göra en geléspegel på hela cheesecaken om man vill.

RECEPT
Pajen är 20 cm i diameter och räcker till 8-10 personer

Pajskal
200 gram havrekakor
50 gram smör
1 nypa salt

1. Mixa havrekakor, smör och salt och tryck ut degen i botten och på kanterna på en pajform med löstagbar botten, eller en springform, ca 20 cm i diameter.
2. Ställ in i kylen.

Halloncheesecake
2 gelatinblad (Dr Oetker, använder du ett annat märke kan du behöva ta 2,5-3 st)
1 dl hallonpuré (mixade och silade hallon)
150 gram vit choklad
75 gram marscarpone
75 gram cream cheese
75 gram florsocker
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl vispgrädde

1. Lägg gelatinet i kallt vatten i minst 10 minuter.
2. Värm hallonpurén till nästan kokpunkten och smält sedan gelatinet där i och låt det svalna till rumstemperatur.
3. Smält chokladen och ställ åt sidan för att svalna något.
4. Vispa samman marscarpone, cream cheese, florsocker och vaniljsocker till en jämn massa.
5. Vispa grädden lätt och ställ åt sidan.
6. Rör ner chokladen i ostmassan och sedan hallonpurén.
7. Vänd till sist ner den vispade grädden och häll smeten i pajskalet.
8. Låt stelna i kylen i 4-5 timmar.

Hallongelé
100 gram hallon
0,5 dl vatten
3 msk gelésocker

1. Koka upp hallon och vatten. Mixa och sila.
2. Blanda ner gelésockret och koka upp och låt koka i ca en halv minut.
3. Häll i silikonformar eller direkt över cheesecaken.

Dekorera med vispad grädde och färska hallon. Servera kall, men ta gärna fram den 30 minuter innan servering.

Följ @brinkenbakar på Instagram för fler bilder, filmer och inblick bakom kulisserna.

 

Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg