En riktigt somrig desserttallrik med vackra färger. Krämig fläderpannacotta, fluffig pistagekaka och jordgubbskräm.
En enkel desserttallrik med vackra färger. Fläderpannacottan är superenkel, bara grädde, flädersaft och gelatin. Jag gjorde den i muffinsplåten Braided från Nordic Ware. Den är i hårt material, så jag hällde i pannacottan, stoppade den i frysen tills den var helt genomfrusen och sen hällde jag hett vatten på formarna (mot metallen) tills pannacottan ploppade ut i min hand, då la jag dem på desserttallriken och lät den tina där. Det gick smidigt ändå, men du kan såklart frysa dem i silikonformar.
Jordgubbskrämen är också enkel, den gör jag med agar agar och receptet är ursprungligen från min bok, Desserter.
Pistagekakan var ett nytt experiment som jag testade, receptet är ursprungligen från Emil Obel, som vann Hela Danmark bakar för några år sedan. Ibland när jag gör såna här desserttallrikar så köper jag ett par färdiga muffins som jag bryter i bitar och lägger ut på tallriken. Så kan man såklart göra. Men här testade jag att baka en kaka i pappersmugg på 1 minut i micron. Smeten innehåller nötter, socker, potatismjöl och bakpulver som man vänder ner i vispad äggvita och sen bakar av på en minut i mikron. Det blir en ganska svampig kaka, den luktar lite omelett när den är varm. Jag tycker inte att den vara supergod att äta bara som den var, men tillsammans med pannacottan och jordgubbskrämen så blev det faktiskt jättegott! Och så enkelt!
En annan somrig desserttallrik med hallon hittar ni här. Eller varför inte en med rabarber, kokos och brynt smörglass?
Anna
Hej Emma! Jag är inte superförtjust i konsistensen på jordgubbspurén när man använder agar agar. Har du någon koll på hur mycket gelatin som skulle vara lagom om man väljer det i stället?
Emma Brink Rask
Hej! Jag har inte provat att göra just den här varianten med gelatin så jag vet inte.
Jasmin
Ser fantastiskt ut 😍
Finns det en anledning till gelatin istället för agar agar i pannacottan?
Mvh
Jasmin
Emma Brink Rask
Hej! Ja, det går inte att frysa en pannacotta med agar agar, då håller den inte ihop när den tinar upplever jag.
Jasmin
Tack för svar! 😊
Elin
Ser fantastiskt god ut, ska baka den tills imorgon! 😍
Hur länge behöver pannacottan stå i frysen för att hinna stelna innan man lägger upp den på tallriken?
Emma Brink Rask
Minst 2-3 timmar