En klassisk kladdkaka med macadamianötter och frystorkade jordgubbar. Tillsammans med jordgubbsgrädde blir det en riktigt lyxig dessert eller gofika.
Macadamianötter har länge varit en favorit hos mig. De känns lite lyxiga och är inte så himla vanliga att vi använder här i Sverige, medan i USA är de väldigt vanliga.
Jag hade köpt en påse macadamianötter från KoRo och de blir bara så goda att ha i en kladdkaka. God smak och god cruch. Från KoRo har jag också köpt en rejäl påse frystorkade jordgubbar. Dels hade jag dem hela i kakan men sen mixade jag dem också till ett pulver och hade i vispad grädded. Just frystorkade bär är ett himla bra sätt att ge smak och färg i något som man inte vill addera massa vätska i.
(Du frå 5% rabatt på allt du handlar från KoRo med koden: brinkenbakar)
Jag insåg att det var sjukt längesen jag bakade en klassisk kladdkaka. Men oj vad jag har bakat kladdkakor i mina dagar, kolla in alla godingar här >>
Här kan du också läsa mina bästa tips för att lyckas med kladdkaka. Det allra viktigaste är faktiskt att inte övergrädda den.
De frystorkade jordgubbarna ovanpå kakan la jag på direkt när jag hade tagit ut den ut ugnen. Annars blir de bruna i ugnen och det ser inte lika läckert ut.
Sen vispade jag grädde med ett par tre teskedar jordgubbspulver och lite florsocker. Och det blev så gott! Som en riktigt smarrig jordgubbsmousse. Jordgubbspulvret gör grädden ganska tjock ganska fort så du kan enkelt vispa för hand annars blir den snabbt för fast. Spä med lite mer ovispad grädde om det skulle hända. Tyllen jag spritsade bollen med är Wilton 8B.
Servera kakan lite ljummen eller låt den stå i kylen för att sätta sig och bli lite sådär fudgey och god.