En ljuvlig marängtårta med Oboygrädde och jordgubbar. Så enkel men ändå så god. Maräng, grädde och choklad och jordgubbar, blir det bättre? Spritsa den lite fint eller bara bred ut marängen.
Jag gjorde en påsktårta till Coop i år, ett samarbete på min TikTok. Men jag gillade resultatet så mycket att jag även ville göra en tårta till bloggen. Så det blev en enkel marängbotten fylld med chokladgrädde och jordgubbar. Den ser lyxig ut men den här tårtan är bara så barnsligt god! Chokladgrädden gör man enkelt genom att vispa grädden med Oboypulver.
Jag har gjort en snarlik marängtårta med jordgubbar och chokladgrädde tidigare men den här blev lite mer stilig.
Jag använder mig av en och samma runda tyll till både marängbotten och till att spritsa grädden. Man kan trycka olika hårt beroende på hur stora ”bollar” man vill ha.
Sen vill jag verkligen poängtera att du kan bre ut marängsmeten till rundlar på plåten och även bara bre ut grädden och lägga jordgubbarna i en hög, det kommer bli precis lika gott och säkert också väldigt fint om än lite mer rustikt.
Alla mina pavlovor för inspiration hittar du här >>
Det fina tårtfatet är från Kahler Hammershoi och du hittar det här >