[adinserter block="1"]

Pavlova med chokladgrädde och jordgubbar

8 maj, 2025
DETTA INLÄGG INNEHÅLLER SPONSRADE LÄNKAR

En ljuvlig marängtårta med Oboygrädde och jordgubbar. Så enkel men ändå så god. Maräng, grädde och choklad och jordgubbar, blir det bättre? Spritsa den lite fint eller bara bred ut marängen. 

Jag gjorde en påsktårta till Coop i år, ett samarbete på min TikTok. Men jag gillade resultatet så mycket att jag även ville göra en tårta till bloggen. Så det blev en enkel marängbotten fylld med chokladgrädde och jordgubbar. Den ser lyxig ut men den här tårtan är bara så barnsligt god! Chokladgrädden gör man enkelt genom att vispa grädden med Oboypulver.

Jag har gjort en snarlik marängtårta med jordgubbar och chokladgrädde tidigare men den här blev lite mer stilig.

Jag använder mig av en och samma runda tyll till både marängbotten och till att spritsa grädden. Man kan trycka olika hårt beroende på hur stora ”bollar” man vill ha.

Sen vill jag verkligen poängtera att du kan bre ut marängsmeten till rundlar på plåten och även bara bre ut grädden och lägga jordgubbarna i en hög, det kommer bli precis lika gott och säkert också väldigt fint om än lite mer rustikt.

Alla mina pavlovor för inspiration hittar du här >>

Det fina tårtfatet är från Kahler Hammershoi och du hittar det här >

[adinserter block="2"]

Pavlova med chokladgrädde och jordgubbar

5/5(1)
Röster
Portioner: 6-8 bitar

Ingredienser:

Marängbotten

3 st äggvitor (100 g)

90 g strösocker (1 dl)

120 g florsocker (2 dl)

Övrigt

5 dl vispgrädde

1 dl Oboypulver

250 g jordgubbar

Ett par kvistar grönt, ex mynta eller citronmeliss

Instruktioner:

Marängbotten

1. Sätt ugnen på 80 grader, varmluft. (100 grader över- och undervärme)

2. Vispa upp äggvitorna till ett hårt skum.

3. Tillsätt strösockret lite i taget och vispa till en blank och fast maräng.

4. Sikta ner florsockret lite i taget och vänd runt det tills allt är ordentligt blandat.

5. Häll smeten på en spritspåse med en rund tyll, ca 1-2 cm i öppning. Spritsa bollar i en ring, ca 23 cm i diameter, på ett bakplåtspapper. Spritsa ut maräng som en botten i ringen och spritsa sedan ett varv till med bollar ovanpå det förra.

6. Grädda i 2 timmar. Stäng sen av ugnen och låt den stå kvar i 1 timme till.

Dekorera

1. Ta bort det gröna på jordgubbarna och dela dem i smala klyftor.

2. Häll oboyen i grädden och vispa till mjuka toppar, se till att inte vispa för hårt, då får du inget blankt resultat. Fyll en spritspåse med samma tyll som du spritsade marängen med. Spritsa ett varv bollar med grädden ovanpå de översta marängbollarna. Spritsa ut ett lager chokladgrädde mitt på marängen. Bred ut hälften av jordgubbarna på grädden i mitten.

3.Gör sen ytterligare ett varv och ett lager med grädde och avsluta med att lägga ut jordgubbarna i mönster av ringar mitt på tårtan. Avsluta med ett grönt blad.

Marängbotten kan du förbereda dagar i förväg, låt den ligga torrt i rumstemperatur. Tårtan ska du helst inte göra klart tidigare än ett par timmar innan den ska serveras. Då blir marängen mjuk och seg och tappar sin frasighet.

Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg

[adinserter block="3"]