I ett pajskal av havrekakor hittar vi en filmjölkspannacotta och säsongens röda bär.
Den här filmjölkspannacottan är inspirerade av danskarna ”koldskål” som är en slags kärnmjölk/filmjölksvariant och en klassisk dansk specialitet.
Pannacottan har smak av vanilj och citron och filmjölken ger den en lite syrlig ton. Men jag måste säga att jag var väldigt förvånad över hur vansinnigt god den blev! Den smakade glass! Och tillsammans med pajbotten som är gjord av söta havrekakor och mariekex och sen kombinerat med säsongens röda bär gjorde det här till en riktigt hit!
Min design kan man ju göra om man vill, eller så häller man pannacottan rakt i pajskalet (då får man minska ner storleken på formen något) och sen dekorera med bären ovanpå.
Serveras kall.
Följ @brinkenbakar på Instagram för fler bilder, filmer och inblick bakom kulisserna.
Chatrine
En fundering – måste man använda frys? Är sugen på att testa den men vi har ingen frys nu 😔
Emma Brink Rask
Hej! Om man häller pannacottan direkt i pajskalet så behöver man inte frysa den.