Chokladmacarons med en fräsch fyllning av färskost och frystorkade jordgubbar.
Fyllningen har jag spritsat med en kronbladstyll, närmare bestämt Wilton 125.
Copyright © 2o23 brinkenbakar.se
150 g florsocker (2,5 dl)
130 g mandelmjöl (2,5 dl)
20 g kakaopulver (0,5 dl)
55 g äggvita
150 g strösocker (1,75 dl)
50 g vatten
55 g äggvita
100 g marscaponeost
30 g florsocker (0,5 dl)
1,5 dl grädde
2 msk pulver från frystorkade jordgubbar (om du inte hittar pulver utan bara bitar så kan du riva dem genom en liten sil)
Jordgubbssylt (gärna på flaska för enkelhetens skull)
1. Sätt ugnen på 150 grader varmluft (170 grader vanlig ugn). Sikta florsocker, mandelmjöl och kakao i en skål och rör ner de första 55 grammen äggvita, den är alltså ovispad.
2. Koka upp socker och vatten till 120 grader, vispa de andra 55 grammen äggvita till ett skum och häll ner sockerlagen medan du vispar på låg värme. När allt är tillsatt så vispar du på högsta hastighet tills marängen är seg och blank och avsvalnad.
3. Vänd ner lite av marängen i taget i mandelblandningen tills du har en bra och segflytande smet.
4. Häll smeten på en spritspåse med en tyll som är 1 cm i diameter. Spritsa ut på bakplåtspapper, ca 3 cm i diameter. Strö över lite rostad kokos på dem.
5. Baka direkt i 12-14 minuter. Låt kakorna svalna på plåten innan du fyller dem.
1. Häll alla ingredienser i en skål, se till att de är kalla, och vispa sedan med elvisp tills du har en krämig frosting. Häll på en spritspåse med en kronbladstyll och spritsa med den tjocka delen av tyllen mot mitten av macaronen, upp och ner medan du snurrar macaronen.
2. Fyll hålet i mitten med jordgubbssylt.
Matilda
Funkar det med philadelphiaost istället för mascarpone?