Choklad- och jordgubbsmacarons

15 april, 2020

Chokladmacarons med en fräsch fyllning av färskost och frystorkade jordgubbar.

Fyllningen har jag spritsat med en kronbladstyll, närmare bestämt Wilton 125.

Choklad- och jordgubbsmacarons

5/5(5)
Röster
Portioner: 35-40 macarons

Ingredienser:

Chokladmacaronns

150 g florsocker (2,5 dl)

130 g mandelmjöl (2,5 dl)

20 g kakaopulver (0,5 dl)

55 g äggvita

150 g strösocker (1,75 dl)

50 g vatten

55 g äggvita

Jordgubbsfrosting

100 g marscaponeost

30 g florsocker (0,5 dl)

1,5 dl grädde

2 msk pulver från frystorkade jordgubbar (om du inte hittar pulver utan bara bitar så kan du riva dem genom en liten sil)

Till fyllning

Jordgubbssylt (gärna på flaska för enkelhetens skull)

Instruktioner:

Chokladmacarons

1. Sätt ugnen på 150 grader varmluft (170 grader vanlig ugn). Sikta florsocker, mandelmjöl och kakao i en skål och rör ner de första 55 grammen äggvita, den är alltså ovispad.

2. Koka upp socker och vatten till 120 grader, vispa de andra 55 grammen äggvita till ett skum och häll ner sockerlagen medan du vispar på låg värme. När allt är tillsatt så vispar du på högsta hastighet tills marängen är seg och blank och avsvalnad.

3. Vänd ner lite av marängen i taget i mandelblandningen tills du har en bra och segflytande smet.

4. Häll smeten på en spritspåse med en tyll som är 1 cm i diameter. Spritsa ut på bakplåtspapper, ca 3 cm i diameter. Strö över lite rostad kokos på dem.

5. Baka direkt i 12-14 minuter. Låt kakorna svalna på plåten innan du fyller dem.

Jordgubbsfyllning

1. Häll alla ingredienser i en skål, se till att de är kalla, och vispa sedan med elvisp tills du har en krämig frosting. Häll på en spritspåse med en kronbladstyll och spritsa med den tjocka delen av tyllen mot mitten av macaronen, upp och ner medan du snurrar macaronen.

2. Fyll hålet i mitten med jordgubbssylt.

Dela det här inlägget:
1 kommentar
Visa kommentarer eller kommentera

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg