En supergod höstig drink som är inspirerad av en whiskey sour. Kanelsockerlag och citron, whiskeyn är utbytt mot calvados och för att göra den lite mindre spritig så adderar jag cloudy äppeljuice.
Drinken är inspirerad av en Calvados Sour, som i sin tur är inspirerad av Whiskey Sour. I en sån har du sprit, citron, sockerlag och äggvita. Jag bytte då whiskeyn mot calvados (fransk äppelsprit) gjorde sockerlag med kanel och tillsatte sedan äppeljuice för att få en lite mer “lättdrucken” drink för mina gäster var inte av den spritälskade sorten. Du kan såklart bara utesluta äppeljuicen om du vill ha en starkare drink.
Kanelsockerlag är busenkelt. Du bara kokar upp lika delar socker och vatten med kanelstång. Låt den sen kallna med kanelstången i och du har en ljuvligt god och kryddig lag.
När det kommer till calvados så kan du välja vilken du vill såklart, det här är min favorit.
Äppeljuicen ska ej vara från koncentrat, så välj en färskpressad, cloudy variant. Jag använde den här från Innocent.
De fina drinkglasen kommer från Riedel. Du hittar dem här.
Äggvitan kan man såklart hoppa över om man inte vill ha det, men den ger det här fina vita skummet ovanpå drinken.
Äppelskivor torkar du på 100 grader i ugnen i någon timme. Vänd på dem då och då.
Det här är faktiskt mitt allra första drinkrecept på brinkenbakar.se! Hur galet? Jag älskar ju drinkar. Däremot finns det en hel del goa grejer under kategorin “drinktilltugg”, kolla in det här >>
Om man ska göra den här till många, jag skulle göra den till 8 personer på en gång, så finns det ett hack så man slipper stå och måtta och kladda när gästerna kommer. Jag måttar upp och blandar allt (utom äggvitan) i en stor tillbringare och sätter i kylen. Sen när gästerna kommer så häller jag bara upp lagom mycket för två i taget i en shaker, adderar is och äggvita, skakar och häller upp. Om man inte vill ha äggvita i kan man skippa att skaka den och bara hälla is i kannan och röra om och hälla upp.