En väldigt saftig och julig hasselnötskaka med lingon, kanel och dumle. Vill du göra den extra julig tar du dumle med pepparkakssmak. Hasselnötterna kan bytas ut mot mandel eller vilken annan nöt du vill.
Ännu en variant av ett av mina bästa recept, senast gjorde jag den som en saftig mandel- och äppelkaka. Nu fick den bli julig med kanel och lingon. Jag tog också hasselnötsmjöl istället för mandelmjöl och hade hackad rostade hasselnötter (finns färdiga på Lidl) i smeten. Sen gjorde jag den extra lyxig med dumle både i mitten och ovanpå kakan. Pepparkaksdumle finns på IKEA om du inte hittar det i vanliga butiker.
Det är säkert fint att pudra lite florsocker på kakan, och servera den gärna med lite lättvispad grädde.
Jag gräddade kakan i min favoritspringform från Heirol. Du hittar en sån i olika storlekar här. Jag gräddade i 20 cm, den blev ganska hög så du kan absolut baka denna kakan i en form som är 23 cm också.
Jag smorde formen med smör och pudrade med hasselnötsmjöl.