Ni vet väl att zucchini är en utmärkt ingrediens i söta kakor för att göra dem saftiga. Det smakar absolut inte grönsaker och tillför bara så mycket fukt och saftighet.
Den här kakan är helt orimligt saftig och god, i MÅNGA dagar. De röda bären kan du byta mot precis vad du vill.
RECEPT
150 gram smör
3 ägg
270 gram socker
250 gram mjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
0,25 tsk salt
150 gram yoghurt (ca 3% fett)
200 gram riven zucchini
2 dl blandade valfria röda bär
1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft (200 grader vanlig ugn) och smörj en sockerkaksform, ca 2 liter.
2. Smält smöret och ställ det år sidan.
3. Vispa ägg och socker i 3-4 minuter tills det är vitt och fluffigt.
4. Blanda samman mjöl, bikarbonat, vaniljsocker och salt.
5. Finriv zucchinin och krama ut så mycket vätska som du kan. Blanda med yoghurten.
6. Vänd växelvis ner mjölblandningen och zucchini/yoghurt i ägg och socker tills allt är blandat.
7. Rör till sist ner smöret och vänd ner de röda bären.
8. Häll i formen och grädda i ca 40 minuter (kortare om du använder en Nordic Ware-form)
9. Låt kakan svalna i formen i ca 10 minuter innan du vänder upp den.
Följ @brinkenbakar på Instagram för fler bilder, filmer och inblick bakom kulisserna.
Sara
Kan man använda frysta bär som man tinat eller är det färska som gäller?
Emma Brink Rask
Du kan använda frysta bär, men ha dem då frysta i smeten, tina dem inte innan du vänder ner dem.
Julia
Tror ni man kan frysa in riven zucchini nu när det finns i överflöd och göra kakan senare? Finns det någonting man då måste tänka på? Tack!!