Cheesecake på mörk och vit choklad i en botten av cookie dough. Effektfull, och vansinnigt god.
Alltså denna cheesecake! Så vansinnigt smarrig. Den är baserad på mitt vilt populära recept på Mjölkchokladcheeseake med saltkolasås och oreobotten. Men här har vi cheesecake av vit choklad och av mörk choklad och som botten är det rå kakdeg. Japp, precis som i amerikansk glass. Hur himla ljuvligt som helst!
Jag har tänkt testa den här tekniken länge, och nu blev det äntligen av. Man får mönstret genom att ta en sked av den vita smeten och lägga i mitten av formen, sen en sked av den bruna som man klickar i den vita. Så skakar man formen lite så att det flyter ut. Sen häller man en sked till av det vita på det bruna och sen en sked brunt i det vita och så håller man på såt. Om du vill kan du gå in på mitt instagramkonto (@brinkenbakar) och kolla in mina höjdpunkter som heter ”Tips”, där har jag filmat när jag gör den här kakan.
Ju större klick av smeten man tar, desto bredare ränder blir det. Här tog jag bara en dryg tesked i taget och då blev det väldigt smala ränder.
Det här är alltså en cheesecake som inte bakas i ugn eller ska vara frusen, utan den ska ätas kylskåpskall. Jag brukar dock alltid göra dem i silikonform och då måste man frysa den för att få ut den fint ur formen. Men om du väljer att göra den i en springform med plastfolie eller tårtplast runt kanterna så räcker det att du låter den stelna i kylskåpet.
Sara
Hej. Jag undrar vilken kakaohalt du hade på den mörka chokladen när du gjorde den här kakan?
Emma Brink Rask
Jag minns inte exakt, men tror runt 56 %
Veronika
Funkar det med vaniljsocker istället för vaniljpulver och hur mycket?
Johanna
Hej! Tror du att man kan använda samma teknik till frusen cheesecake? Eller vanlig parfait/glassmet? Den är så fin!
Emma Brink Rask
Det borde gå fint.
Lisa
Kan man baka av cookie dough botten?
Emma Brink Rask
Du kan testa, men det finns en risk att den sjunker ihop. Se till att den är frusen när du sätter in den i ugnen. 175 grader, 10-12 minuter.
Rut
Vad har du dekorerat den med?
Rekommenderar du att köpa en silikonform?
emmabrink
Jag har dekorerat med chokladkulor. Jag rekommenderar absolut att köpa en silikonform, men den här kakan går utmärkt att göra i en vanlig springform.