En syrlig, lite bittersöt cheesecake i digestiveskal med vallmogrädde och färska vinbär.
Känner ni till yuzu? Det är en japansk citrusfrukt som smakar lite som en blandning mellan citron, passionsfrukt och grapefrukt. Frukten är nästan omöjlig att få tag på i Sverige med själva juicen kan man köpa i en liten förpackning i den asiatiska hyllan i välsorterade matbutiker.
Det var första gången jag bakade med yuzo även om jag smakat den förut på kondis. Det är en ganska vuxen smak och jag tyckte till och med att den påminde lite om drinken gin and tonic.
Jag använde mig av receptet som jag tagit fram för key lime cheesecake pie och gjorde en variant av det. Det är en syrligare version av en klassisk key lime pie. Jag gillar verkligen vad cream cheesen gör för smak och konsistens. Det blir en syrlig och krämig paj. Jag valde att dekorera med vispad grädde som jag hällde lite svarta vallmofrön i, dels för lite textur men mest för att jag tyckte att det blev fint. Och röda vinbär, finns det något vackrare att dekorera med?
Följ @brinkenbakar på instagram för fler bilder, filmer och inblick bakom kulisserna.
Ida
Jag är så himla sugen på att prova göra denna men har letat febrilt efter yuzu juice i olika matbutiker och asiatiska butiker i över en månad utan framgång. Minns du vilken butik du hittat yuzu? 🙂