Vit kladdkaka med vispad blåbärspannacotta

26 januari, 2019

En söt seg vit choklad-botten toppad med blåbärspannacotta, funkar som både en enkel kaka eller lyxig tårta.

En tårtvariant på det populära recepet på citronblondies med blåbärspannacotta. Att göra pannacotta som man sedan vispar och spritsar är ett perfekt sätt att göra en lättare frosting på. Den här med blåbär är supergod och passar perfekt till vit choklad.

Vit kladdkaka med vispad blåbärspannacotta

3.7/5(33)
Röster
Portioner: 6-8 bitar

Ingredienser:

Vit kladdkaka

150 g smör

100 g vit choklad

2 ägg

100 g socker (drygt 1 dl)

1 nypa salt

80 g vetemjöl (1,3 dl)

Blåbärspanncotta

5 dl grädde

3 dl frusna blåbär

1 msk socker

3 st gelatinblad

Instruktioner:

Kladdkaka

1. Sätt ugnen på 165 grader varmluft (180 grader vanlig ugn) och smörj en form, ca 18 cm i diameter.

2. Smält smöret i en kastrull och hacka chokladen och smält den i smöret. Ställ kastrullen åt sidan.

3. Vispa ihop ägg och socker lite lätt och blanda ihop med smör och choklad.

4. Vänd ner de torra ingredienserna och häll smeten i en form.

5. Grädda i ca 20 minuter. Låt kakan svalna helt.

Blåbärspanncotta

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten

2. Häll grädde, blåbär och socker i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i ett par minuter.

3. Mixa slät med stavmixer och sila sedan ned i en bunke.

4. Vrid ur gelatinbladen och lägg dem i den varma vätskan. Rör tills de är upplösta.

5. Ställ i kylen i minst 5-6 timmar, gärna över natten. Vispa sedan och spritsa på kakan. Jag har använt en liten kronbladstyll när jag spritsat kakan. Titta gärna under highlights på mitt Instagramkonto, där finns en film hur jag har spritsat.

Dela det här inlägget:
3 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera
  • Hej! Kan man göra vispad pannacotta av all sorts pannacotta på samma sätt? Hade velat göra din salta kolapannacotta för att sen vispa upp och spritsa. Går det tror du?

  • Hej! Har bakat helt efter receptet men får inte till någon smak alls på blåbärpannacottan 😳

    • A
      Emma Brink Rask

      Använde du svenska eller amerikanska blåbär?

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg