Vinbärskaka med kanelsmul

26 augusti, 2019

En supersaftig mjuk kaka med syrliga vinbär som toppas med en söt kanelsmuldeg för extra lyx.

Har du mycket vinbär hemma just nu? Eller kanske i frysen från i fjol? Då tycker jag att du ska baka den här lättbakade kakan som bara smakar helt ljuvligt. Den liksom smälter i munnen, smakar fluffigt och mjukt, vinbären i den poppar syrligt i varje tugga och det söta kanelsmulet på toppen är bara pricken över i:et! Rekommenderas!

Vinbärskaka med kanelsmul

3.8/5(59)
Röster
Portioner: 16 rutor

Ingredienser:

Kakan

265 gram mjöl (ca 4,5 dl)

2 tsk bakpulver

0,25 tsk salt

220 gram socker (2,5 dl)

130 gram smör

1 tsk vaniljpasta (eller 2 tsk vaniljsocker)

2 ägg

1,5 dl mjölk

4 dl vinbär (röda eller vita eller blandat) + 1 msk vetemjöl

Kanelsmul

80 gram rumsvarmt smör

50 gram farinsocker (drygt 0,5 dl)

30 gram strösocker (0,3 dl)

30 gram mjöl (0,5 dl)

30 g havre (knappt 1 dl)

2 tsk kanel

Instruktioner:

Kakan

1. Sätt ugnen på 165 grader varmluft (180 grader vanlig ugn) och klä en form som är 20×20 (eller lika stor med andra proportioner) med bakplåtspapper.

2. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke och ställ åt sidan.

3. Vispa smör, socker och vanilj fluffigt i 3-4 minuter.

4. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.

5. Vänd ner hälften av de torra ingredienserna och sedan mjölken och till sist resten av de torra.

6. Blanda vinbären med 1 msk mjöl och vänd sedan ner dem i smeten. Häll smeten i formen.

Kanelsmul

1. Nyp ihop alla ingredienser till en smuldeg och fördela den över smeten i formen.

2. Baka i 35-40 minuter tills en sticka kommer ut torr. Låt kakan svalna och skär sedan upp den i rutor.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
1 kommentar
Visa kommentarer eller kommentera

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg