Vegetariska smörgåsbakelser med ärtpesto och hummus med soltorkade tomater. Enkla att göra och kan varieras i det oändliga.
Sen jag började göra smörgåstårtor så är det många som frågar om vegetariska alternativ, så jag tänkte att jag skulle göra ett sånt. Nu valde jag att göra dem som bakelser, men du kan såklart likagärna göra en tårta av det här.
När det kommer till smörgåstårtor så tar jag gärna genvägar. Jag använder köpebröd och köper gärna smaksatta färskostar och sånt för att få till det göttiga i mitten. I den här bakelsen så köpte jag färdig hummus med smak av soltorkade tomater. Du kan välja vilken smak du gillar, eller för all del, göra egen hummus.
På det andra lagret gjorde jag en ärtpesto, en som jag ofta gör som tillbehör när vi grillar på sommaren, den är så god och enkel att göra! Jag rekommenderar att lägga ihop bakelserna eller tårtan kvällen innan, för rörorna behöver få sätta sig.
Runt om strök jag min vanliga smörgåstårtesmörja, haha, nämligen vispad creme fraiche och cream cheese. Se täckte jag några med finhackad gräslök och några med finklippt krasse. Det blir lika fint båda två tycker jag.
Jag valde en enkel dekoration med ätbara blommor (googla vilka du har i trädgården som funkar), och gräslök som stjälk och sen har jag körvel som löv. Jag tycker att det blev fint i all sin enkelhet.
När det gäller brödet så köpte jag fyrkantiga typ polarkakor som jag delade diagonalt på mitten. Men du kan ta vilket bröd du vill, formfranska eller vad som helst.