De ser inte så mycket ut för världen, men de här lättbakade småkakorna med olivolja och vin går inte att sluta äta när du väl har börjat. Helt veganska är de också.
När jag var på resa i Italien nyligen fick jag testa både att baka och smaka de här traditionella vinkakorna. Ciambelle al vino heter de. De bakas med vitt vin och olivolja och sedan äter man dem genom att doppa dem i rött vin, eller i ljummen vaniljkräm.
De ser inte så goda ut och degen är inte heller så god, men de smakar supergott, jag äter dem gärna bara som de är. Och det går liksom inte att sluta äta dem. Perfekt kaka att baka om man är allergisk mot ägg och mejeriprodukter eller om man vill äta veganskt.
Det är noga att man låter dem ta sin tid ugnen och bli riktigt torra. Om man tar dem tidigare när de fortfarande är lite sega så smakar de inte lika gott.
sanna
Ska kakorna läggas på plåten med sockersidan upp innan gräddning?☺️
Emma Brink Rask
Precis så!