Mjuk, saftig och kryddig. Precis som en mjuk pepparkaka ska vara. Fast utan ägg eller mejeriprodukter, helt vegansk alltså.
Häromdagen frågade en följare på Instagram mig om man kunde baka min mjuka pepparkaka utan ägg. Då kom jag på att jag ju borde göra ett recept på vegansk mjuk pepparkaka. Det är mycket enklare än man kan tro att baka mjuka kakor utan ägg eller mejeriprodukter. Jag utgick från mitt superpopulära recept på vegansk chokladkaka och gjorde helt enkelt om det till en mjuk pepparkaka, och det blev jättebra.
Det här receptet är så enkelt. Du rör samman allt i en enda skål på 5 minuter, om ens! Sen gräddar du den i 30 minuter.
Kakan är saftig, mjuk och smakar riktigt gott. Inte som med smör och grejer om du frågar mig, men inget dåligt substitut.
Jag har bröat formen med mandelspån, det kan man göra eller hoppa över. Sen dekorerade jag den med glasyr och frystorkade lingon. Det kan man också hoppa över om man vill. Jag fick hela frystorkade lingon i ett bud för ett tag sedan, vet faktiskt inte vart man kan få tag på det.
Amanda Larsdotter
Hej!
I receptet står det bara 1 mald ingefära. Hur mycket har du använt?
Mvh Amanda
Emma Brink Rask
1 msk