Matiga frasiga våfflor med västerbottenost i. Passar perfekt med goda tillbehör som rom och smetana eller serranoskinka med örtkräm. Perfekt drinktilltugg, förrätt eller som en del av en buffé.
Under sommaren har vi åkt runt mycket i Sverige och fika och lunchat på många ställen. Då har jag trendspanat att det blivit väldigt populärt med matvåfflor. Det har såklart funnits länge, men nu verkar det ha blivit något som finns på var och varannan cafémeny. Inte mig emot!
De här matiga våfflorna har riven västerbottenost i sig och passar perfekt till kräftskivan eller att toppa med vad som helst. Här har jag toppat med smetana, rom och rödlök och en variant med serranoskinka och en god örtkräm. När jag serverade till våra gäster hade jag också lite hackad galiamelon på, men den var slut när jag skulle fota. Jag kan också tänka mig att de är magiskt goda med smörstekta kantareller på.
Jag har utgått ifrån mitt favoritrecept på frasvåfflor, men gjort det lite matigare och det blir en riktigt tjock och krämig smet. Den kan du förbereda så långt som dagen före du ska servera våfflorna. Men grädda dem så nära servering som möjligt. Även om den här smeten ger extremt frasiga våfflor så tappar de sin frasighet efter någon halvtimme med tillbehören på. Se till att du gräddar dem ordentligt, då håller de sin frasighet längre.
Lovisa
När ska smöret i smeten?