Västerbottenspajkrustader

21 augusti, 2022

Baka Västerbottensapaj i små färdiga krustadskal och fyll sedan med vispad creme fraiche och rom. Små smarriga munsbitar som passar perfekt till bubbel.

Vi kan väl kalla det en genväg till västerbottenspaj. Busenkelt svänger du ihop fyllningen och gräddar på några minuter. Dock ska man vara medveten om att krustaderna tappar sin frasighet. Bäst är att fylla dem med creme fraiche precis innan servering, annars blir krustaderna väldigt mjuka och nästan som pannkaka i konsistensen. Fortfarande väldigt goda dock, men det kan vara bra att veta.

Du måste inte  vispa creme fraichen, men den håller sig mer stabil då.

Kolla in mina västerbottensvåfflor och choux au craquelin med västerbottenskräm.

Västerbottenspajkrustader

3.6/5(231)
Röster
Portioner: 24 st

Ingredienser:

24 krustader

50 g riven västerbottensost

1 äggula

1 dl vispgrädde

1 dl creme fraiche

1 burk stenbitsrom

Färsk dill

Instruktioner:

1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 grader vanlig ugn).

2. Rör samman fint riven västerbottensost, äggula och grädde. Fördela i krustaderna, fyll dem till ca hälften. Grädda i 7-8 minuter. Låt dem svalna.

3. Vispa creme fraiche och spritsa sedan en boll i varje liten paj. Gör ett hål med baksidan av en sked och fyll hålet med rom. Dekorera med färsk dill.

Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg