Mjuka, saftiga och extremt chokladiga, det enda brownierecept du egentligen behöver.
Ja, men låt oss prata om brownies. I Sverige blandar vi ofta ihop brownies och kladdkaka och jag har sannerligen gjort mig skyldig till att säga att det är typ samma sak. Men vad är skillnaden egentligen? Det var nog först när jag hade bakat de här som jag verkligen insåg skillnaden. Eller vad skillnaden KAN vara.
Kladdkakor, i alla fall om man inte äter dem direkt när de är varma, blir ju ganska sega och chewy, vilket är supergott! Men brownies ska inte vara lika sega. De ska inte vara svampiga som typ sockerkaka, men inte heller så kompakta, sega och fudge-lika som kladdkaka. De ska vara mjuka, saftiga, men man ska kunna liksom bryta av en bit av en brownie. Ah, jag önskar att ni alla bara bakar de här så fattar ni vad jag menar!
Kladdkakor gör man också (och även brownies ibland) genom att bara röra samman alla ingredienser. Men här ska vi vispa ägg och socker riktigt vitt och fluffigt, men inte tillsätta något bakpulver eller bikarbonat. Lita bara på mig!
Det här receptet är väldigt chokladigt med både mörk choklad och kakao, de kräver nästan ett glas mjölk när man äter dem. Man kan byta ut den mörka chokladen mot ljus choklad och man kan också ersätta lite av kakaon om man vill med lika mycket mjöl. Men gillar du choklad så go right on!
3 reaktioner på ”Världens godaste brownies”
Hej!
Går det att använda vaniljsocker eller vanilj essens istället för pasta/pulver?
Jadå, det går fint.
Jag bakade dessa igår, dem blev så himla goda! Fick ha dem inne i 40 minuter för att nå 96 grader i mitten. Men så så goda blev dem! 🙂