Mjuka, saftiga och extremt chokladiga, det enda brownierecept du egentligen behöver.
Ja, men låt oss prata om brownies. I Sverige blandar vi ofta ihop brownies och kladdkaka och jag har sannerligen gjort mig skyldig till att säga att det är typ samma sak. Men vad är skillnaden egentligen? Det var nog först när jag hade bakat de här som jag verkligen insåg skillnaden. Eller vad skillnaden KAN vara.
Kladdkakor, i alla fall om man inte äter dem direkt när de är varma, blir ju ganska sega och chewy, vilket är supergott! Men brownies ska inte vara lika sega. De ska inte vara svampiga som typ sockerkaka, men inte heller så kompakta, sega och fudge-lika som kladdkaka. De ska vara mjuka, saftiga, men man ska kunna liksom bryta av en bit av en brownie. Ah, jag önskar att ni alla bara bakar de här så fattar ni vad jag menar!
Kladdkakor gör man också (och även brownies ibland) genom att bara röra samman alla ingredienser. Men här ska vi vispa ägg och socker riktigt vitt och fluffigt, men inte tillsätta något bakpulver eller bikarbonat. Lita bara på mig!
Det här receptet är väldigt chokladigt med både mörk choklad och kakao, de kräver nästan ett glas mjölk när man äter dem. Man kan byta ut den mörka chokladen mot ljus choklad och man kan också ersätta lite av kakaon om man vill med lika mycket mjöl. Men gillar du choklad så go right on!
Ida
Vilken procent på den mörka chokladen rekommenderar du i det här receptet? Och för att dubbelkolla, ska man bryna smöret så det blir brynt smör eller endast smälta? Ser ut att vara ett perfekt recept på brownies!
Emma Brink Rask
Smöret ska brynas. Jag brukar använda 55% choklad.
Sofia
Blev väldigt gott!
Toppen med vikt på det mesta i receptet sant temperatur som kakan ska uppnå i mitten! Bakade en hel ugnsplåt, så körde receptet gånger 4, hade varit svårt att avgöra när kakan var klar utan temperatur angivelser!
Sara
Dessa ser magiska ut!
Fick dock i uppdrag att baka glutenfritt och funderar på om jag kan switcha mjöl mot likvärdig mängd ex mandelmjöl?
Tack för finfina recept! Kommer alltid tillbaka till dina recept och smakkombinationer när det vankas bakning😊
Emma Brink Rask
Det borde gå fint i just brownies.
Karin
Hej!
Kan man använda mörkt muscovadosocker istället?
Eller är det bättre med farinsocker i så fall?
Mvh Karin
Emma Brink Rask
Vilket som går fint.
Anna
Det bästa receptet på brownies jag har kommit över! Blir perfekta vartenda gång, och alla jag bjudit ÄLSKAR dom. Har fått ge ut receptet många gånger nu. Tack snälla!!
Emma Brink Rask
Oj så roligt!
Matilda
Jag bakade dessa igår, dem blev så himla goda! Fick ha dem inne i 40 minuter för att nå 96 grader i mitten. Men så så goda blev dem! 🙂
Matilda
Hej!
Går det att använda vaniljsocker eller vanilj essens istället för pasta/pulver?
Emma Brink Rask
Jadå, det går fint.