Vaniljsnurror

7 oktober, 2020

Mjuka vetesnurror med vaniljfyllning och vaniljkräm.

Bullar är inte min starka sida när det kommer till bakning. Men detta är något av det godaste jag vet att äta, så då får det se hur lite hur som helst.

Det enda som är bättre än nybakade bullar, är nybakade bullar med vaniljkräm.

Vaniljsnurror

5/5(1)
Röster
Portioner: Ca 15 bullar

Ingredienser:

Fördeg

250 g rumstempererad mjölk (2,5 dl) (kör 30 sekunder i micron om du har bråttom)

25 g jäst

250 g vetemjöl special (drygt 4 dl)

Deg

250 g vetemjöl special (drygt 4 dl)

4 g salt (0,75 tsk)

6 g hela kardemummakärnor (som ska mortlas) (2 tsk)

100 g rumstempererat smör

100 g socker (drygt 1 dl)

Fyllning

200 g rumstempererat smör

120 g florsocker (2 dl)

2 tsk vaniljpasta eller vaniljpulver

1 msk maizena

50 g riven mandelmassa (kan uteslutas)

Till utbakning

1 uppvispat ägg

Sockerlag (1 dl vatten + 1 dl socker = koka upp)

Instruktioner:

Fördeg

1. Blanda allt tills det blivit en slät smet. Låt jäsa cirka 1 timme.

Deg

1. Mortla kardemumman.

2. Blanda ner alla ingredienser i den jästa fördegen.

3. Arbeta i en köksmaskin i minst 10-15 minuter.

4. Låt degen vila övertäckt i 20 minuter. Gör fyllningen under tiden.

Fyllning

1. Blanda samman alla ingredienser. Se till att det är rumsvarmt så att det är lätt att breda ut. Och vispa inte, rör bara ihop.

Baka ut bullarna

1. Kavla ut degen och bred på fyllningen jämt över hela. Vik degen dubbel eller som ett treslag. Skär 15 remsor av degen. Tvinna remsorna och snurra dem sedan som en snäcka.

2. Lägg dem på en plåt och låt dem jäsa under duk eller plastfolie i ca 2 timmar.

3. Sätt ugnen på 210 grader varmluft (225 grader vanlig ugn).

4. Lägg en klick vaniljkräm i mitten av bullarna, detta gör du enklast med en spritspåse.

5. Grädda bullarna i ugnen i 8-10 minuter (lite beroende på hur stora du gjort dem). Pensla dem sedan direkt när du tagit ut dem med sockerlagen.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg