Vaniljkräm med saffran

25 oktober, 2021

En ljuvligt god vaniljkräm smaksatt med saffran. Jag vill ha den här krämen i allt i jul.

En hel vanlig vaniljkräm som jag har tillsatt saffran till. Inte svårare än så. Men har ni sett något vackrare? Och så god den var! Jag tänker mig att den passar i allt som du har vanlig vaniljkräm i. Bullar, tårta, vaniljhjärtan, pajer.

Jag använde santa marias nya saffranspasta och det funkade superbra. Men du kan såklart också bara använda en påse vanlig saffran eller om du har gjort någon egen saffranslag. Om du använder malen saffran så rekommenderar jag att du mortlar den i någon tesked strösocker innan du tillsätter den till krämen, för att få maximal smak.

Kolla in receptet på min klassiska enkla vaniljkräm och min karamelliserade vaniljkräm.

Vaniljkräm med saffran

5/5(3)
Röster
Portioner: Ca 3 dl kräm

Ingredienser:

45 gram äggula (ca 2)

65 gram strösocker (2/3 dl)

15 gram majsstärkelse (2 msk)

1 tsk vaniljpasta

0,5 g saffran

2 dl mjölk

20 gram smör

Instruktioner:

1. Blanda äggulor, socker, vanilj, saffran och majsstärkelse i en bunke.

2. Koka upp mjölken. Häll den i äggblandningen under vispning och häll sedan tillbaka allt i kastrullen.

3. Värm på medelvärme under konstant omrörning tills krämen tjocknar.

4. Tag från plattan och tillsätt smöret, rör tills allt smör är smält.

5. Häll över i en bunke och lägg över plastfolie och ställ i kylen tills det svalnat.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
3 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera
 • Krämen blir helt magisk! Så lätt och det doftar ljuvligt! Kommer definitivt göra flera gånger!

  • A
   Emma Brink Rask

   Kul att höra!

   • Älskar saffran och smaken kommer verkligen fram här. Jag gjorde den här före jul och kommer göra den igen, nu inför nyårsafton. Sparar länken till receptet!

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg