Vaniljhjärtan

14 februari, 2019
DETTA INLÄGG INNEHÅLLER SPONSRADE LÄNKAR

En riktig klassiker som passar att servera året runt, men kanske allra bäst runt Alla hjärtans dag.

Det här receptet är på klassiska vaniljhjärtan, men testa gärna min variant som är gjort av kolakakor, eller choklad med vanilj och hallon.

Formarna har jag köpt på bakers.se, de är nonstick och så bra, man behöver inte hålla på och smörja och mjöla utan det är bara att trycka ut degen och sen bara ploppar man ut dem när de är klara. De är dock lite dyrare än de vanliga. Här hittar du vanliga formar.

Vaniljhjärtan

4.2/5(12)
Röster
Portioner: 12 hjärtan

Ingredienser:

Mördeg

45 g strösocker (0,5 dl)

50 g florsocker (drygt 0,5 dl)

200 g kylskåpskallt smör

0,25 tsk salt

300 g vetemjöl (5 dl)

1 ägg

Instruktioner:

1. Lägg strösocker, florsocker, salt, smör och vetemjöl i en mixer och kör till du har en smulig det. Tillsätt ägget och mixa tills degen samlar sig. Plasta in den och låt den vila i kylskåpet i minst 30 minuter.

2. Sätt ugnen på 170 grader varmluft (190 grader vanlig ugn).

3. Kavla ut degen och täck dina formar. Fyll dem med vaniljkräm, jag tycker att det är enklast med en spritspåse.

4. Kavla sen ut resten av degen och täck dina formar, nyp till ordentligt längs kanterna.

5. Baka i 13-15 minuter tills de fått fin färg. Låt dem svalna i 5 minuter i formarna innan du stjälper upp dem. Låt dem sedan svalna ytterligare innan du serverar.

Kakorna klarar sig i någon vecka i kylskåp och går utmärkt att frysa.

Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg