Klassiska vaniljhjärtan fyllda med vaniljkräm och blåbär. Som en liten blåbärspaj i handen.
Genom att lägga lite blåbär i botten på vaniljhjärtanen så får man som små miniblåbärspajer. Så otroligt gott! Jag blandade blåbären med lite syltsocker, så att de inte skulle bli allt för rinniga.
Om hjärtanen spricker lite när man bakar dem så brukar det inte vara hela världen. Den sidan blir ju botten när man serverar dem och om man bara låter dem svalna innan man vänder på dem så rinner inget ut. Det kan vara bra att ha med sig.
Mina hjärtformar är nonstick och kommer från Bakers.se, de är så bra, hjärtanen bara ploppar ut. De är dock lite dyrare, det finns billigare varianter, du hittar såna här.
Kolla gärna in mina andra vaniljhjärtanrecept. Vanliga klassiska, chokladhjärtan med vanilj och hallonsylt och vaniljhjärtan av kolakaksdeg.
Sofia Johansson
Tror du det går att använda former för mandelmusslor? Det är nämligen det närmsta jag kommer här hemma utan att köpa nya.
Emma Brink Rask
Det borde funka. Kanske att det kan vara svårt att få ut dem när de är fyllda dock.
Fridah
De här ser så drömmiga ut 😍 Tror du det går att göra degen och låta den ligga i kylen över natten eller blir den för hård då?
Emma Brink Rask
Det går bra, men den kanske behöver en halvtimme i rumstemperatur innan du kan jobba med den.
Fridah
Oj vilket oerhört snabbt svar, stort tack!
Olivia
Hej!
Jag undrar hur många hjärtformar detta recept räcker till 🙂
Emma Brink Rask
Ca 15 hjärtan, står överst i receptet.