Vaniljhjärtan med blåbär

25 augusti, 2020
DETTA INLÄGG INNEHÅLLER SPONSRADE LÄNKAR

Klassiska vaniljhjärtan fyllda med vaniljkräm och blåbär. Som en liten blåbärspaj i handen.

Genom att lägga lite blåbär i botten på vaniljhjärtanen så får man som små miniblåbärspajer. Så otroligt gott! Jag blandade blåbären med lite syltsocker, så att de inte skulle bli allt för rinniga.

Om hjärtanen spricker lite när man bakar dem så brukar det inte vara hela världen. Den sidan blir ju botten när man serverar dem och om man bara låter dem svalna innan man vänder på dem så rinner inget ut. Det kan vara bra att ha med sig.

Mina hjärtformar är nonstick och kommer från Bakers.se, de är så bra, hjärtanen bara ploppar ut. De är dock lite dyrare, det finns billigare varianter, du hittar såna här.

Kolla gärna in mina andra vaniljhjärtanrecept. Vanliga klassiska, chokladhjärtan med vanilj och hallonsylt och vaniljhjärtan av kolakaksdeg.

Vaniljhjärtan med blåbär

3.8/5(13)
Röster
Portioner: Ca 15 hjärtan

Ingredienser:

Mördeg

45 g strösocker (0,5 dl)

50 g florsocker (drygt 0,5 dl)

200 g kylskåpskallt smör

0,25 tsk salt

300 g vetemjöl (5 dl)

1 ägg

Fyllning

3 dl vaniljkräm (Här finns två enkla recept)

2 dl blåbär

2 msk syltsocker

Instruktioner:

1. Lägg strösocker, florsocker, salt, smör och vetemjöl i en mixer och kör till du har en smulig det. Tillsätt ägget och mixa tills degen samlar sig. Plasta in den och låt den vila i kylskåpet i minst 30 minuter.

2. Sätt ugnen på 170 grader varmluft (190 grader vanlig ugn).

3. Kavla ut degen och täck dina formar. Det går också fint att tumma ut degen i formarna.

4. Blanda blåbären med syltsockret och lägg ca 0,5 msk blåbär i botten på formen. Fyll sedan på med vaniljkräm, jag tycker att det är enklast med en spritspåse.

5. Kavla sen ut resten av degen och täck dina formar, nyp till ordentligt längs kanterna.

6. Baka i 13-15 minuter tills de fått fin färg. Låt dem svalna i 5 minuter i formarna innan du stjälper upp dem. Låt dem sedan svalna ytterligare innan du serverar.

Kakorna klarar sig i någon vecka i kylskåp och går utmärkt att frysa.

Dela det här inlägget:
7 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera
  • Sofia Johansson

    Tror du det går att använda former för mandelmusslor? Det är nämligen det närmsta jag kommer här hemma utan att köpa nya.

    • A
      Emma Brink Rask

      Det borde funka. Kanske att det kan vara svårt att få ut dem när de är fyllda dock.

  • De här ser så drömmiga ut 😍 Tror du det går att göra degen och låta den ligga i kylen över natten eller blir den för hård då?

    • A
      Emma Brink Rask

      Det går bra, men den kanske behöver en halvtimme i rumstemperatur innan du kan jobba med den.

  • Hej!
    Jag undrar hur många hjärtformar detta recept räcker till 🙂

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg